Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Akkor most a láz az jó vagy nem?

Akkor most a láz az jó vagy nem?

Figyelt kérdés
Mikor stabilabb az immunrendszerünk, ha lázasak vagyunk vagy ha nem? Védőoltásnál például a babáknak mikor jobb ha lázasodik vagy ha nem?
2010. dec. 28. 15:31
 1/5 Dilettáns döggomba ***** válasza:
A láz jó, irtja a vírust, bacit. De 39 felett mindenképp csillapítani illik, mert a tüdőnek nem jó. Én 38 alatt nem veszek be semmi bogyót, inkább kiizzasztom magam plusz forró leves, másnapra általában semmi bajom. :O
2010. dec. 28. 15:41
 2/5 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Ja, a babás kérdésre válaszolva: teljesen mindegy, belázasodik-e vagy sem, attól még működik az immunrendszere, de nekik csillapítani kell, mert van, amelyik már 37,5 fokos hőemelkedésnél lázgörcsöt kap. :O
2010. dec. 28. 15:42
 3/5 A kérdező kommentje:
huh... köszi. és mi az a lázgörcs? és az immunrendszer akkor jó ha lázasodunk (nem babák csak úgy általában)?
2010. dec. 28. 15:44
 4/5 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Jah, akkor működik jól. Én pl. ritkán vagyok lázas, de akkor nagyon. A lázgörcs olyan, hogy az egész teste görcsbe áll, aztán elkezd remegni, vagy akár rángatózni is. Ritka, de sajna van ilyen.
2010. dec. 28. 15:47
 5/5 anonim ***** válasza:

A láz a szervezet természetes reakciója pl. baktériummal, vagy vírussal szemben. Nem véletlenül "fejlődött ki".

A lázas melegben kinyiffan a basik stb. nagy része.

Lázasnak lenni persze nem jó érzés. De pl, ha forró fűrdőt veszel, vagy szaunázol, forró teával izzasztod magad a paplan alatt, mikor kicsit meg vagy fázva...azzal lényegében egy "mesterséges" lázat hozol létre...ettől is kinyiffanhatnak a bacik-vírusok.

Én már sokszor gyógyítottam magam szaunával. Nagyon jó, de eleve lázas állapotban nem próbálkozz ezzel.

Ez olyan dolog, mint a hányás/ hasmenés...már bocs, hogy ilyen hasonlattal élek.

A dolog kellemetlen, de NEM VÉLETLENÜL történik. Pont azért van, hogy távozni tudjon gyorsan a "fertőző" étel pl. Pont ezért NEM JÓ gyógyszerrel leállítani, hacsak nem kell utaznia az embernek, vagy nagyon legyengült.

Persze attól függ mitől jön elő. Mind a három dolog a szervezet természetes védekező mechanizmusa.

Ugyanúgy, mint pl a genny is...stb.

2010. dec. 28. 16:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!