Hogyan,, mivel turbózhatnám fel magamat?
2 kisgyerekem van. Ovisok. Én 1 éve dolgozom.
Nagyjából 1 napom:
6:20kor kelek.
7re megyek dolgozni.
15:30kor indulok a gyerekekért.
16:00ra otthon vagyunk.
17:30ig én vagyok velük egyedül. Ők boldogítanak, én közben főzök, mosok, takarítok. (Hétköznap 2-3x főzök, 2x mosok/teregetek/hajtogatok)
17:30fele megjön a férjem, addigra végzek, udvarra megyünk.
18:00-18:30ig kinn vagyunk. Igen, sötétben is.
19:00fele vacsi, utána fürdés, majd fekvés.
Én altatom mind a 2 gyereket, apjukkal nem hajlandóak elaludni.
A kicsi 21óra fele alszik, a nagy 22 vagy utána.
Így 22:30-23:00 körül tudok csak elaludni én is.
A kicsi hiába 3 éves, még 2-3xkel. Sokszor idő visszaaltatni.
Én most úgy érzem, kimerültem. Testileg, lelkileg.
Erre rátesz. hogy kiderült rossz a szemem, az is minden estére rohadtul fáj, mire elfáradok.
Próbáltuk, hogy hétvégén kialszom magam. De nem tudok aludni muszájból.
Szeretnék fogyni, de semmi energiám nincs erre sem.

A terheket kell megosztani. Majd a gyerekek megtanulnak apával is aludni. Ha nem vezetitek ezt be, orokre rad marad ez is és a kelések is.
Ami segítene az rendszeres tápanyagdús étkezés.
Házimunkában meg segítsen be apuka.

Nem csodálom, hogy kimerült vagy, és az is hogy nem érzel erőt a fogyáshoz. Valahogy kéne még egy kis időt szerezni éjszakára. Kívülről nehéz tanácsot adni mert ha regényt írsz se yudnál minden fontos körülményt felsorolni. De felsorolom ami eszembe jutott, hátha van hasznos.
Este jó lenne ha nem a nagy után hanem vele együtt aludnál el. Tehát addigra te is már pizsiben, fogat mosva stb. legyél. Vagy a nagynak azt mondani, hogy anya 22-ig van itt, utána apa ül be mellé. Lehetne a nagyot hamarabb kelteni, hátha kidől akkor ő is a kicsivel egyszerre.
A fogyásra meg: ki főz rád? A férjed tudna? Nem tudna segíteni azzal, ha minden napra bedobozolja a kajádat? Első körben a mennyiséget nem is csökkentve, számoljátok ki a súlytartó kalóriád és ahhoz igazítsátok, de az összetétele legyen jó, sok zöldség, fehérje, lassú szénhidrátok. És lehet hogy ettől is elkezdesz fogyni, mert a jó összetétel miatt nem leszel annyira éhes és nem eszed meg az egészet.
A ház körüli teendők felesbe mennek.
Én benn, ő kinn csinál mindent nagyjából.
Hatalmas telkünk van, így kinn több a munka.
A Háztartás nekem igazából nem teher, napi max 1 óra. Nem ebbe fáradok el.
A gyerekeket reggel ő kelti, öltözteti, viszi oviba. Én viszem haza őket. Férjem 5-5:15ig dolgozik, fél6 mire hazaér. Így ez az idő alapból az enyém.
Az udvar, vacsora, fürdés főleg az ő reszortja.
Az altatás ami vészes. Rengetegszer próbáltuk altatni őket máshogy. Mindig ordításba vezet. Én meg ezt rosszabbul viselem, mintha én altatnék.
A kelések ugyan ez. Ha én melléfekszem, Általában pár perc alatt visszaalszik. Ha nem, akkor is csendben fekszik, max fél órát van fenn.
Ha apa megy ki mellé, ordít értem. Én sem alszom, ő is totál felébred és nehezebb visszaaltatni jóval.
3!
A naggyal már együtt fekszem. Addigra én is rég pizsibe vagyok. 21órakor kezdem altatni, mégsem alszik.
6:40kor kel, ennél elöbb nem tudom kelteni. Nem is akarom. Délben alszik az oviban, ez nagyon nem kellene neki . (hétvégén nem alszik, akkor elalszik majdnem egyszerre a kicsivel)
Én ott ebédelek, ahol dolgozom. Nem főz rám senki. Vagyis a konyhások.
Nekem nincs kapacitásom még ezt is a vállamon cipelni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!