A fotelben ülve megszédültem,pedig nem csináltam semmi megerőltetőt,illetve ettem is előtte és nem akar elmúlni. Mitől lehet? Orvoshoz Tb híján nem tudok menni.
2-s.
Nem adják meg mert van elmaradásom,és ezért.
És mivel keresetem sincs,így nem is tudom rendezni.
Sürgősen jelentkezz be álláskeresési támogatásra!
Vagy vérnyomás, vagy belső fül, vagy vércukor.
Mit tegyek, ha nem tudom fizetni?
Nem ajánljuk, hogy ebben az esetben ne menj orvoshoz és azt sem, hogy visszautasítsd az életmentő vagy sürgősségi beavatkozást.
Ráadásul előfordulhat, hogy nem is vagy magadnál, így nem tudsz dönteni- viszont utólag ki kell fizetned az orvosi ellátás díját.
“Megkérünk egy rokont, barátot, aki átvállalja tőlünk a tb befizetését, és ezt jelezzük a NAV-nak.
Kérvényezzük a területileg illetékes kerületi vagy járási kormányhivatalnál, hogy állapítsa meg részünkre a szociális rászoruló státuszt. Ha megadják, nem kell fizetnünk.
Kérvényezzük az illetékes hivatalnál az aktív korúak ellátását.
Ha más fizet helyettünk
Hozzátartozó, rokon fizetheti helyettünk az egészségügyi szolgáltatási járulékot, de ezt nekünk kell bejelentenünk a NAV-nál 15 napon belül. Az átvállalás csak akkor lesz érvényes, ha azt az adóhatóság jóváhagyja.
Ki a szociális rászoruló?
A kérelmezőről akkor állapíthatja meg a kormányhivatal a szociális rászorultságot, ha
a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 120%-át,
egyedülállóként a jövedelme nem több mint a nyugdíjminimum 150%-a.”
Most valamivel több mint 11.000-Ft járulékot kellene fizessenek helyetted.
Nincs rokon, aki vállalná?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!