Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Életmódot kell váltanom. Hogy...

Életmódot kell váltanom. Hogy kezdjem el?

Figyelt kérdés
A jelenlegi életmódommal nagyon elégedetlen vagyok, elszaladnak a dolgok mellettem, sokszor nem vagyok képben, nem érdekelnek mások, az apróságok. Igazából szerintem mindenem megvan, de sokszor vagyok elégedetlen és elég pesszimista. Eléggé búvalbélelt és depis tudok lenni, nincs egy vidám napom... Hol kezdjem a változtatást???
2010. okt. 14. 23:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Tegyél új dolgokat, amiket eddig nem tettél meg, persze csak bizonyos határig...

A legfontosabb ehhez az, hogy kitartó légy és szedd össze magad az egész lényed, hogy megtedd az első lépést. Utána minden könnyebb lesz, mert olyat tettél végre amit eddig nem tettél. És jobban fogod magad érezni.

Én is ilyen vagyok amúgy. Úgyhogy nekem is van még mit tennem a beszűkült életemet nézve.

2010. okt. 14. 23:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen:)
2010. okt. 14. 23:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A világ tele nagyszerű dolgokkal. Legyél nyitott! Az első válaszoló is jókat írt. Csak bíztatni tudlak. Más kérdés, hogy neház kitalálni, pontosan mit kéne változtatnod, ahhoz túl felületes információt adtál.
2010. okt. 15. 00:06
 4/7 A kérdező kommentje:
A hozzáállásomon... Minden dologhoz...
2010. okt. 15. 01:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
első körben hívd meg egy ismerősödet moziba :)
2010. okt. 15. 04:57
 6/7 anonim ***** válasza:

OK, nehezen szabadulsz az általános megfogalmazástól, de ez érthető. Egy picit menjünk bele a részletekbe.

1, Értelmes célok

Csak úgy elvagy, és hagyod hogy lökdössön a világ, vagy haladsz valamerre? Ha valamerre haladsz, azzal mennyire vagy elégedett?

2, Egészség

Ha nincs meg, akkor általában nem olyan nehéz megtalálni a választ az első pontra. Ha megvan, dolgozol rajta, hogy megmaradjon?

3, Emberi kapcsolatok

Milyen a viszonyod a pároddal, szüleiddel, gyerekeiddel, egyéb rokonokkal, barátaiddal, kollégáiddal, meg bárkivel, akivel az élet összehoz. Mindegyiknél kérdés az is, hogy van-e, meg az is, hogy milyen hatással vagytok egymás életére.

4. Pénzügyi helyzeted

Nyomasztanak-e a közüzemi számlák, hiteltartozások. Ha ezek rendben vannak, akkor tudsz-e olyan életet biztosítani magadnak illetve a családodnak, amilyet szeretnél.

5. Lelki, spirituális életed.

Hogy látod a világot, és benne a saját szereped. Nagyon összetett téma, nem részletezem.

6. Tanulás

Amivel foglalkozol (munka, hobbi, egyéb), szereted-e, és értesz-e hozzá annyira, mint szeretnél. Beszélsz-e nyelveket olyan szinten és annyit, mint szeretnél. Egyáltalán tanulsz-e most valamit, képzed-e magad bármilyen területen. A természetben a stabil állapot egy pillanatig tart. Amint abbahagyod önmagad építését, elkezdesz leépülni.

Csak azért soroltam fel ennyi mindent, hogy lásd, miért nem tudunk igazán jó segítséget adni. Az első válaszoló is, meg én is (2.) csak általánosságokat tudtunk írni. Bár az első írt jó dolgokat.

A 3. meg adott egy elég konkrét ötletet, ami éppen be is válhat, de önmagában aligha elég ahhoz, hogy azéleteden gyökeresen változtass.

Ha viszont megírod, hogy a fenti 6 pontból, ha egyetlenegyen változtathatsz, melyik lenne az, máris közelebb vagyunk a megoldáshoz.

2010. okt. 15. 20:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Ez nagyon jó ötlet... Ez a 6 pont:) Kiírtam magamnak.
2010. okt. 15. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!