Életmódot kell váltanom. Hogy kezdjem el?
Tegyél új dolgokat, amiket eddig nem tettél meg, persze csak bizonyos határig...
A legfontosabb ehhez az, hogy kitartó légy és szedd össze magad az egész lényed, hogy megtedd az első lépést. Utána minden könnyebb lesz, mert olyat tettél végre amit eddig nem tettél. És jobban fogod magad érezni.
Én is ilyen vagyok amúgy. Úgyhogy nekem is van még mit tennem a beszűkült életemet nézve.
OK, nehezen szabadulsz az általános megfogalmazástól, de ez érthető. Egy picit menjünk bele a részletekbe.
1, Értelmes célok
Csak úgy elvagy, és hagyod hogy lökdössön a világ, vagy haladsz valamerre? Ha valamerre haladsz, azzal mennyire vagy elégedett?
2, Egészség
Ha nincs meg, akkor általában nem olyan nehéz megtalálni a választ az első pontra. Ha megvan, dolgozol rajta, hogy megmaradjon?
3, Emberi kapcsolatok
Milyen a viszonyod a pároddal, szüleiddel, gyerekeiddel, egyéb rokonokkal, barátaiddal, kollégáiddal, meg bárkivel, akivel az élet összehoz. Mindegyiknél kérdés az is, hogy van-e, meg az is, hogy milyen hatással vagytok egymás életére.
4. Pénzügyi helyzeted
Nyomasztanak-e a közüzemi számlák, hiteltartozások. Ha ezek rendben vannak, akkor tudsz-e olyan életet biztosítani magadnak illetve a családodnak, amilyet szeretnél.
5. Lelki, spirituális életed.
Hogy látod a világot, és benne a saját szereped. Nagyon összetett téma, nem részletezem.
6. Tanulás
Amivel foglalkozol (munka, hobbi, egyéb), szereted-e, és értesz-e hozzá annyira, mint szeretnél. Beszélsz-e nyelveket olyan szinten és annyit, mint szeretnél. Egyáltalán tanulsz-e most valamit, képzed-e magad bármilyen területen. A természetben a stabil állapot egy pillanatig tart. Amint abbahagyod önmagad építését, elkezdesz leépülni.
Csak azért soroltam fel ennyi mindent, hogy lásd, miért nem tudunk igazán jó segítséget adni. Az első válaszoló is, meg én is (2.) csak általánosságokat tudtunk írni. Bár az első írt jó dolgokat.
A 3. meg adott egy elég konkrét ötletet, ami éppen be is válhat, de önmagában aligha elég ahhoz, hogy azéleteden gyökeresen változtass.
Ha viszont megírod, hogy a fenti 6 pontból, ha egyetlenegyen változtathatsz, melyik lenne az, máris közelebb vagyunk a megoldáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!