Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Koffeintúladagolásom lehet?

Koffeintúladagolásom lehet?

Figyelt kérdés

Ma megittam 3x250 ml energiaitalt.

A tüneteim:

Kicsit remegek, néha picit zsibbad a bal karom, a szívem erősen dobog, olyan mimtha gombóc lenne a torkomban. Kb. fél órája érzem ezt. Hasmenésem is volt. Hányingerem nincs, nem izzadok, a mellkasomban szúrófájadlom nincs, viszont kicsit nehéznek érzem.

Az utolsó energiaitalt 8 fele ittam.

Szerintetek fennállhat a szívroham vagy pánikroham vagy ez koffeintúladagolás lesz?

Hívjak mentőt? Kicsit félek, hogy megpróbáljak-e aludni, de mivan ha nem kelek fel vagy rosszul leszek. Párom (most még) feltudom kelteni, mert teljesen magamnál vagyok.

Mit csináljak? Vérnyomásmérőm nincsen.

2023. jún. 7. 00:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Állj le az energiaitalról! Kollégám például renderesen itta, bírta, mégis magas lett a pulzusszáma! Ha dúsítja a véredben az adrenalint az szerinted mennyire egészséges? Mennyire lesz jó a szívednek, vérnyomásodnak, ereidnek? Természetes következmény hogy mindent felspannol, ezért energiaital! A szimpatikus idegrendszert aktivizálja, ami pont nem a nyugalomról szól! Nézz utána a szimpatikus-paraszimpatikus idegrendszeri fázisnak! Alkatonként változó! Te lehet hogy bírod egy ideig, más meg egy energiaitalba "belehal"! A koffein olyan mint a méreg, azt is túl lehet adagolni, akárcsak a fekete kávét! Gondolni se merj pánikbetegségre, te magadat spannoltattad fel ezekkel, hogy működésbe léptetted a szimpatikus idegrendszert! Nem is mondom, hosszútávon milyen beteg leszel, ha túléled!
2023. jún. 7. 13:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!