Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Koffeintúladagolásom lehet?

Koffeintúladagolásom lehet?

Figyelt kérdés

Ma megittam 3x250 ml energiaitalt.

A tüneteim:

Kicsit remegek, néha picit zsibbad a bal karom, a szívem erősen dobog, olyan mimtha gombóc lenne a torkomban. Kb. fél órája érzem ezt. Hasmenésem is volt. Hányingerem nincs, nem izzadok, a mellkasomban szúrófájadlom nincs, viszont kicsit nehéznek érzem.

Az utolsó energiaitalt 8 fele ittam.

Szerintetek fennállhat a szívroham vagy pánikroham vagy ez koffeintúladagolás lesz?

Hívjak mentőt? Kicsit félek, hogy megpróbáljak-e aludni, de mivan ha nem kelek fel vagy rosszul leszek. Párom (most még) feltudom kelteni, mert teljesen magamnál vagyok.

Mit csináljak? Vérnyomásmérőm nincsen.

2023. jún. 7. 00:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%
Pánikbetegként nem kéne ám energiaitalokat innod! Mért nem anyucit hívod, gyerek?! A mentő körberöhög! (Mondjuk, röhögne, ha kimenne.) Ha ilyennel szoktad magadat szórakoztatni, a mai álmatlan éjszakádon állj neki pszichológusok telefonszámait kikeresgetni, hogy holnap már hívhasd is.
2023. jún. 7. 00:46
 2/11 A kérdező kommentje:
#1 nem tudok róla, hogy pánikbeteg lennék, csak olvastam, hogy annak a tünetei is ilyenek, de köszönöm a aegítségedet, nagyon hasznos volt
2023. jún. 7. 00:48
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
Hát mostmár tudsz róla. Egyébként egyetlen guglizásból is kiderül, hogy napi 5 energiaital megiható.
2023. jún. 7. 00:50
 4/11 A kérdező kommentje:

De akkor ez most pánikbetegség lehet?

Ha 5 igató, nem kellene szívrohamot/koffeinmérgezést kapnom, nem?

2023. jún. 7. 00:56
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

Igen ezek a túladagolásnak a jelei, mentőt nem kell hívni de ne terheld magad, pihenj.

A napi ajánlott mennyiség 2 doboz (250ml), nos ezt te túl lépted, mellesleg valószínű te nem vagy úgy hozzászokva a koffeinhez így ennyi elég volt, hogy túladagolást tapasztalj.

Bár alapvetően bőven az egészséges határon belül van ha a koffein mennyiséget nézzük mert 400mg a napi ajánlott mennyiség egy egészséges felnőtt számára.

Én is volt, hogy egy nap megittam melóban 3-4 dobozzal saját felelősségre + kávé és meg se éreztem, vannak az olyan típusok akiknek meg se kottyan van aki egy kóla után kikészül. De az se mindegy, hogy egy 50kg-os nő vagy egy 120kg férfi az illető. Mindenesetre igyál sok vizet, hogy pótold az elvesztett folyadékot, a koffein ugyanis vízhajtó.

2023. jún. 7. 00:58
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem is fogsz. Azt ugye azért nem gondolod, hogy a halálos adag egyharmadát árulják egy kis dobozban a közértben? Sose volt még pánikrohamod?
2023. jún. 7. 01:00
 7/11 A kérdező kommentje:
#5 köszönöm szépen, ezzel most kicsit megnyugtattál!
2023. jún. 7. 01:01
 8/11 A kérdező kommentje:

#6, nem, még soha egyébként. Ezért fogalmam sincs arról, hogx az milyen.

Ezért ilyedtem meg, hogy most mi történik velem.

Fixen leteszem az energiaiitalt egyébként, mert független attól, hogy ez pontosan mi, intőjelet adott és megfelelő félelem érzetet ad ahhoz, hogy végre megszabaduljak tőle.

2023. jún. 7. 01:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Tessék, itt vannak neked a számok. Belül vagy a tűréshatáron! [link]
2023. jún. 7. 01:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyénileg is változhat. Nekem pl olyan szarok az idegeim, hogy 2 korty kávétól is pánikrohamot kapok.

Kérdező, nem lesz bajod, csak maradj nyugiba, igyál sok vizet, és okulj az esetből.

2023. jún. 7. 12:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!