Milyen koncentrátumú oxigént lélegezhetek be hosszútávon (számítógép előtti munka közben) amit oxigén koncentrátorral állítanék elő?
Sziasztok!
Pár napja olvastam a levegő ~20%-os oxigén koncentrátumánál nagyobb mennyiségű oxigén belégzésénél esetlegesen tapasztalható pozitív hatásokról. Mivel rengeteget ülök a számítógép előtt otthon, arra gondoltam beruháznék egy oxigén koncentrátorra és munka közben használnám. A kérdésem az lenne, hogy hány százalékos koncentrátum egészséges hosszútávon belélegezni egy ilyen géppel? (napi 10-12 órán keresztül, 35 éves férfi vagyok).
Nincs semmilyen egészségügyi panaszom, csupán a fáradékonyság ellen szeretnék ezzel az eszközzel némileg fellépni az energiaitalok helyett, valamint élénkíteni picit az elmémet, mert a munka amit végzek fokozott kreativitást követel meg. De persze a többi pozitív hatásából sem maradnék már akkor ki természetesen.:)
Illetve még egy olyan kérdést szeretnék feltenni, hogy az ilyen otthonra vásárolható oxigén koncentrátoroknál (~200 ezer ft-tól a csillagos égig) azt olvastam, hogy 1-7 liter oxigént tudnak előállítani beállítástól függően. Ez a mennyiség elegendő hosszabb távú használatnál is (órákon keresztül), nem csak 1-2 sluk erejéig?
Köszönöm a válaszotokat!
Én nemrég vettem egy kis palack 15 literes 99%os oxigént próbaképpen. Hasonló gondolataim voltak, mint neked, hogy esetleg segít felélénkülni, jobban koncentrálni, stb.
Nem éreztem különbséget, hogy most ez nekem annyira jó lett volna...
Emiatt is álltam el attól, hogy egy ilyen gépet vegyek.
Oxigénbárt is probáltam keresni, sajnos a környékemen nincs, esetleg ott próbáld ki először, mielőtt beruházol egy ilyen gépbe.
Nem értesz hozzá. Ha a véroxigén szinted 96-99%, akkor nem fog segíteni az oxigén, mert nem tud 150% lenni. A véroxigén esetében a 100% a max. 96 éa 100 között nem fogsz különbséget érezni.
Akkor segít, ha olyan baja van a tüdődnek, hogy körlevegőn pl. 80% a véroxigén szinted, olyankor a 100% oxigén belégzésére 100%-ra felmegy a véroxigén, és jobban leszel.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
#2-esnek és #8-asnak: Kifejezetten alaposan utána néztem és minden oldalon ahol az emelt oxigénről volt szó csupa pozitívat írtak. Többek között az "erősíti az immunrendszert, lassítja a sejtek öregedését, éberebb állapot elérése, stb." Ezek után még szép, hogy rákérdezek ha máshol nem, akkor a gyakorikerdesek.hu-n mint laikus.:) Mivel igaz, hogy nagyon sokat kell dolgoznom, de ezt havi hétszámjegyű összeggel honorálják ami ráadásul nem 1-essel kezdődik. Így elhiheted, hogy mindent megteszek annak rdekében, hogy egy picit javítsam a munkakörülményeimet a minél hosszabb fentarthatóság jegyében.
Sportolásra 20-on éves koromban volt időm amikor 6 éven keresztül heti 4 alkalommal jártam konditerembe és részben ennek köszönhető, hogy nem csak a zsír miatt vagyok 130 kilo. Mostanra viszont a sok munka mellett még van két másfél éves kislányom is akikkel minden további időt tölteni akarom, hogy a feleségemnek segítsek. Meg hát amúgy is.
Ezekért gondolom, hogy nem kérdeztem hülyeséget, csak ismerni kell a kontextust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!