Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Reggelente nem érzem jól...

Reggelente nem érzem jól magam, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Reggelente nincs valami jó közérzetem. Tisztára ki vagyok száradva (nyilván, mivel egész éjszaka nem ittam, plusz lefekvés előtt közvetlen sem szoktam már), semmi étvágyam nincsen, nem is tudok reggelizni, néha hányingerem is van. Néha izzadok is.

Azt szoktam csinálni, hogy már oda raktam az ágyam mellé egy pohár vizet a szájszárazság ellen, reggel felkelés után rögtön kiszellőztetek, folyamatosan iszom, ha már enni nem tudok, de olyan sz*r, csak dél körül vagy késő délutánra szokott jobb lenni. Főleg az a rossz, ha érzem, hogy üres a gyomrom, esetleg korog is, de enni nem tudok.

Nem vagyok terhes, nem szedek gyógyszereket, nincs semmiféle betegségem sem.

19l

2021. dec. 25. 10:51
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Bocs, elírtam, *késő délelőttre
2021. dec. 25. 10:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Senki sem iszik álmában, mégsem úgy kelek fel, hogy ki vagyok száradva.
2021. dec. 25. 10:54
 3/13 anonim ***** válasza:
Nap közben iszol 2 litert? Ha nem, akkor igyál! C,E,B vitamin hiány is lehet!
2021. dec. 25. 11:00
 4/13 anonim ***** válasza:
Írd már le, miket eszel, ha eszel.
2021. dec. 25. 11:07
 5/13 A kérdező kommentje:

Van, hogy többet iszom, van, hogy kevesebbet, de a 2 liter sajnos nem igazán van meg. Inkább csak 1,5.

Reggelit általában nem eszem, mert nincs étvágyam, ebédet, vacsorát rendesen szoktam enni, ha éppen nem vagyok stresszes. Vacsorára hideget, magvas zsemle vajjal/vajkrémmel/humusszal, sajt, zöldségek. Húst nem eszem, vegetáriánus vagyok, de már nagyon hosszú ideje. Ebédre meleget szoktam enni, főzelékeket vagy rizst rántott sajttal, gombapaprikással, valamilyen tésztát (pl paradicsomos tészta, spenótos, krumplis tészta stb.)

Nagy ritkán előfordul, hogy egy zsemlét vagy fél zsemlét megeszem reggelire, de azt is 11 körül és ritka. Vagy nem eszem semmit, vagy valami apróságot: keksz, sajtos rúd, pogácsa, müzli szelet, gyümölcs. Kávét nem nagyon iszom.

Sajnos sok édességet fogyasztok, de nem reggel, akkor a csokit sem kívánom.

2021. dec. 25. 11:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Lédús gyümölcsök friss termések tea víz kell , sok sós cukros lisztes es olajos dolgok száritanak .
2021. dec. 25. 11:34
 7/13 anonim ***** válasza:
A stressztől is lehet, hogy nem bírsz enni. Tanulsz? Dolgozol? Otthon béke van?
2021. dec. 25. 11:51
 8/13 anonim ***** válasza:
A csoki lehet az oka (továbbá a paradicsom, egyeseknél pedig a paprika este fogyasztva). Felnyomja a gyomorsavat, refluxos tüneteket okoz. Évekig emiatt szenvedtem, mire rájöttem az okra. Reggelente émelyegve keltem, izzadtam, olyan volt, mintha valami kaparná a torkom, köhögési ingert váltott ki, fájt a mellkasom tájéka, sokszor a torkom is csak úgy önmagában. A sav...
2021. dec. 25. 12:42
 9/13 A kérdező kommentje:
Még tanulok. Igen, sajnos sokat stresszelek mostanában, attól is lehet, de mindig reggel meg délelőtt rosszabb, holott ha valami stresszel, akkor az a dolog este is jelen van.
2021. dec. 25. 12:47
 10/13 anonim ***** válasza:
De reggel indul egy új nap, ami feszültséget okoz. Ráadásul éjszaka nem is alszol jól, és nem kipihenten ébredsz. Miért stresszelsz?
2021. dec. 25. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!