Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Reggelente ég a gyomrom....

Reggelente ég a gyomrom. Mitől van és mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 25. 18:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Elmész az orvoshoz, mielőtt nagyobb bajod lenne (mondjuk gyomorfekély), s kapsz rá gyógyszert. Valószínűleg a savtermeléssel lehet gond.
2012. ápr. 25. 19:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Igyál Salvus vizet!
2012. ápr. 25. 19:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Gyomorsav miatt van, nekem is van ilyen gondom. Ha nem vészes, úgy értem más panaszt nem okoz (görcs, hányás), akkor ahogy előttem is írták igyál Salvus vizet, vagy vegyél quamatelt a gyógyszertárban. A kis hatóanyagút ha jól tudom recept nélkül adják.

Figyelj az étkezésekre, este ne edd tele magad, de arra ügyelj, hogy ne is legyen üres a gyomrod, legyen ami felszívja a savat. Egyél sok zöldséget, nem savas gyümölcsöt. Ne igyál alkoholt, mert az nagyon ront a helyzeten, és kerüld a szénsavas, cukros üdítőket. A tej pl. ha nem vagy rá allergiás vagy érzékeny, jó savlekötő.

Én is jártam orvoshoz, nekem még görcsölt is a gyomrom, de igazából ő is csak quamatelt adott, amióta diétázom, sokat javult a helyzet.

Sajnos ha valaki ilyen alkat, egész életében szenvedhet ettől, de ha odafigyelsz a táplálkozásra, nem lesz gond. Önmagában ez még nem betegség.

2012. ápr. 25. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!