Reggelente ég a gyomrom. Mitől van és mit tehetek ellene?
Gyomorsav miatt van, nekem is van ilyen gondom. Ha nem vészes, úgy értem más panaszt nem okoz (görcs, hányás), akkor ahogy előttem is írták igyál Salvus vizet, vagy vegyél quamatelt a gyógyszertárban. A kis hatóanyagút ha jól tudom recept nélkül adják.
Figyelj az étkezésekre, este ne edd tele magad, de arra ügyelj, hogy ne is legyen üres a gyomrod, legyen ami felszívja a savat. Egyél sok zöldséget, nem savas gyümölcsöt. Ne igyál alkoholt, mert az nagyon ront a helyzeten, és kerüld a szénsavas, cukros üdítőket. A tej pl. ha nem vagy rá allergiás vagy érzékeny, jó savlekötő.
Én is jártam orvoshoz, nekem még görcsölt is a gyomrom, de igazából ő is csak quamatelt adott, amióta diétázom, sokat javult a helyzet.
Sajnos ha valaki ilyen alkat, egész életében szenvedhet ettől, de ha odafigyelsz a táplálkozásra, nem lesz gond. Önmagában ez még nem betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!