Véletlenszerűen izomgörcsök az éjszaka kellős közepén. Jelenthet valamit?
Figyelt kérdés
Pár napja ezelőtt történt, hogy valamikor éjszaka (2 és 3 óra között) felkeltem arra hogy iszonyatosan megfogta a görcs a jobb vádlim. Percekig csak fetrengtem a fájdalomtól mire alább hagyott. Igazából nem törődtem vele sokat, visszaaludtam. Másnap reggel még mindig nagyon fájt a lábam és épp megjegyeztem volna ezt a családomnak mikor az öcsém a semmiből megszólalt hogy mennyire fáj neki a lába. Elmesélte, hogy valamikor éjszaka begörcsölt a jobb vádlija és még mindig fáj neki. Mindezt anélkül hogy tudott volna a velem történtekről. Szerintetek ez csak valami véletlen összeesés? Ha nem akkor mit jelenthet?2021. dec. 5. 23:44
11/11 Ignis Subdialis válasza:
Magnéziumot érdemes pótolni első körben, jól felszívódó formából. Kalciummal egy időben ne vedd be, mert gátolja a Mg felszívódását. Ha gyors segítség kell, lehet otthon tartani magnézium-klorid oldatot vagy magnéziumos krémet, mert ezek bemasszírozva is kioldjàk a görcsöt. De ha most találkoztál ezzel először, akkor a szájon át szedés is megoldja, akár már a bolti magnézium pezsgőtabletta is. Csak tablettás Mg-oxidot ne vegyél, az nem szívódik fel. Káliumhiànynak is hasonló tünete van, de a magnéziumhiány a kézenfekvőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!