Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem tudom mihez kezdjek!?

Nem tudom mihez kezdjek!?

Figyelt kérdés
Tegnap láttam tiktokon egy vidit amiben volt egy 360°-os videó, hogy kb. milyen egy alvási patalízis ( hát ez rohadt félelmetes volt). És kíváncsi lettem youtubon rákerestem és láttam róla is egy videót és tegnap egyszerűen nem tudtam elaludni, eltudtam volna de ragadt a szemem lefelé annyira fáradt volham, de vhogy kihuztam reggeli 5:37 ig! Mit tegyek? Meglehet vhogy elozni?
2021. jún. 10. 12:38
 1/7 Pekka ***** válasza:
100%

Az alvásparalízisre gondoltál? Ha igen, akkor ne paráztasd be magad feleslegesen. De ha mégis rettegsz, akkor ezt javasolják az alváskutatók megelőzésként:

"Leginkább az életmódváltás az, amivel csökkenteni lehet az alvásparalízis előfordulását – az egészséges étrend, a mozgás és a rendszeres, kiszámítható alvás az egyetlen lehetséges eszköz az alvásparalízis elkerülésére. Szakértők szerint az is segít, ha nem háton, hanem oldalt vagy hason fekszünk, a statisztikák alapján ugyanis a legtöbb alvásparalízisben szenvedő háton alszik."

2021. jún. 10. 12:48
 2/7 anonim válasza:
100%
Az alvásparalìzis nem a valóság ezt fontos tudatosítani. Vagyis nem eshet bántódásod akkor sem ha úgy érzed. A legjobb ellenszere a nyugalom, ha meg is történik veled légy nyugodt mert biztonságban vagy és el fog múlni.
2021. jún. 10. 13:01
 3/7 anonim válasza:
2021. jún. 10. 13:04
 4/7 Wadmalac ***** válasza:

"Meglehet vhogy elozni?"

Ha eddig nem volt ilyened, ezután sem valószínű.

2021. jún. 10. 13:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez félelmetes? Nem láttál még pavoros gyereket éjszaka felülni és félelmében üvölteni, miközben valójában alszik. (pavor nocturnus)
2021. jún. 10. 14:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem, de én rohadtul felek
2021. jún. 10. 14:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha rettegsz tőle, na akkor lesz rossz, de nagyon.

Nekem nagyon gyakran van alvásparalízisem, van olyan, hogy éjszakánként több, de átlagosan heti 3-4. Tinédzserkorban kezdődtek, de szerencsére megtanultam időben kezelni, ezután már nemhogy semleges, hanem egyenesen kellemes élményekké váltak. Az alvásparalízisben hűen visszaköszön az aktuális érzelmi állapotod, illetve gondolatai, tehát ha nyugodt maradsz, nem történik semmi érdekes, ha pedig kellemes izgalommal telsz meg, akkor a paralízis is kellemes lesz.

Mindig gondolj arra, hogy ez is csak egy ártalmatlan álom. Sokan azt hiszik, hogy ilyenkor ébren vagy, és a saját szemeden keresztül tapasztalod a hallucinációkat, de ez nem igaz, valójában a szobád egy álombeli mását érzékeled. Ezért van az, hogy el is mozdulhatsz az ágyadból, én például megtanultam lebegtetni magam, illetve tudatos álomba is át tudok menni. Tele van lehetőséggel, ne aggódj miatta.

2021. jún. 16. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!