Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit csináljak? Semmi nem...

Mit csináljak? Semmi nem viszi le a lázat.

Figyelt kérdés

Szombaton kezdődőtt. Nem szoktam lázas lenni, beteg is ritkán. Szombat óta megállás nélkül 38,5-38,9 a lázam. Ha beveszek valamit, akkor is csak pár fokot megy le.

Annyira durva fejfájásom is van, hogy nem tudok mást csinálni, csak feküdni, ezt sem nagyon akarják megszüntetni a bogyók.

Tegnap óta már hánytam is, szinte mindig hányingerem van. Étvágyam nulla, a gyógyszerek elött eszem pár falat almát,vagy kekszet.

Próbáltam algopirint. Cataflamot, benuront, ma saridont. 4-et vettem be. Most olvasom, hogy max 3at lehet. Valószinű hogy a rengeteg paracetamolzól van hányingerem :(

De most is 38,8 a lázam, pedig 1 órája vettem be a bogyót

Mit tegyek? :(

2021. márc. 24. 20:50
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Köszi, kipróbálom a borogatást, meg lehet a fürdőt is.

Nem kéne ma több gyógyszert bevenni. Csalódtam a saridonban, egy fokot se csökken most a lázam :(

2021. márc. 24. 21:03
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Cataflan dolo rapid segített, -bár csak 38 fok körül volt a lázam, és a fejfájást is intézte...kb egy hétig volt ez a lázas-fejfájós időszak.
2021. márc. 24. 21:12
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

A gyógyszereknél figyelj oda, hogy azonos hatóanyagút 4 óránként, különbözőt 3 óra különbséggel lehet bevenni. És ne tévesszen meg, ha ugyanaz a hatóanyag más néven van, az összdózisba beleszámít, aminek napi maximuma van. A paracetamol szokott problémát okozni, mert az egy csomó vény nélküli készítményben benne van, és sokan nem figyelnek oda. Májátültetés lehet a vége.

Tudtommal a borogatást, hűtőfürdőt csak akkor javasolják, ha jól esik. Mert ha dideregsz, akkor pont hogy rosszabbul adja le a hőt a szervezeted, összehúzódnak tőle a felszíni erek. (Ezután persze a hónalji mérés alacsonyabb hőmérsékletet fog mutatni, hiszen az bőrhőmérsékletet mér, de a maghőmérséklet ettől nem csökken sajnos, és az az, ami számít.)

Ezen kívül ha utoljára hétfőn beszéltél az orvossal, én holnap reggel fölhívnám újra. Mert hétfőn még nem tudta, hogy te 4 napig folyamatosan lázas leszel. Most már lehet, hogy mást mond, nem azt, hogy várj a tesztre és kész.

2021. márc. 24. 21:12
 14/29 A kérdező kommentje:

Néha úgy vagyok vele, hogy ömlik belőlem a víz, éjjel is ledobtam a zoknit. Neha meg meg akarok fagyni.

Már rajtam van a borogatás, jól esik :)

2021. márc. 24. 21:16
 15/29 anonim ***** válasza:
90%
Igen, de ilyenkor a szervezet gyógyítja magát, ezért ha elviselhető, hasznos is tud lenni a láz....persze a négy nap már sok, csökkentse...gyógyulást kívánok!
2021. márc. 24. 21:19
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
A hűtőfürdőn kívül még a teljes testet befedő nedves lepedőt is szokta orvos javasolni. Be kell mártani a lepedőt langyos vízbe, betekerni vele az egész testet, majd ezt szárraz takaróval lefedni. Én gyereknek próbáltam korábban orvosi javaslatra, bevált. Gyógyulást
2021. márc. 24. 21:21
 17/29 anonim ***** válasza:
93%

Mivel a láz a szervezet védekező reakciója, én direkt mindig követem, mit akar: ha dől rólam a víz, akkor jöhet a langyos fürdő, mert akkor hűteni akar. Ha meg vacogok, akkor hiába 38 fok már a lázam, odaülök a radiátor mellé, mert a hőközpont ígyis-úgyis befűt, ha akar, csak így kevsébé fáradok le. De ha fűteni akar, akkor nem próbálom hűteni, maximum a homlokomat, ha az jól esik. És fordítva, ha már izzadok, akkor minimum kitakarózom, amennyire jól esik.

(Legalábbis alapesetben. Most terhes vagyok, ilyenkor nem szabad hagyni a lázat. Paracetamol azonnal, és ha nem megy le, akkor telefonálok az orvosnak vagy az ügyeletre. Szóval azért nem minden élethelyzetben igaz, hogy hagyni érdemes a lázat.)

2021. márc. 24. 21:38
 18/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves válaszokat :)
2021. márc. 24. 21:46
 19/29 A kérdező kommentje:
Nos elöször egész szépen levitte. Most éppen 39,7. Irány a hidegzuhany ☹️
2021. márc. 25. 01:55
 20/29 anonim ***** válasza:
50%
És miért, miért nem lehet covid? Mégis mi más lenne? 100% hogy pozitív vagy!
2021. márc. 25. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!