Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit csináljak? Semmi nem...

Mit csináljak? Semmi nem viszi le a lázat.

Figyelt kérdés

Szombaton kezdődőtt. Nem szoktam lázas lenni, beteg is ritkán. Szombat óta megállás nélkül 38,5-38,9 a lázam. Ha beveszek valamit, akkor is csak pár fokot megy le.

Annyira durva fejfájásom is van, hogy nem tudok mást csinálni, csak feküdni, ezt sem nagyon akarják megszüntetni a bogyók.

Tegnap óta már hánytam is, szinte mindig hányingerem van. Étvágyam nulla, a gyógyszerek elött eszem pár falat almát,vagy kekszet.

Próbáltam algopirint. Cataflamot, benuront, ma saridont. 4-et vettem be. Most olvasom, hogy max 3at lehet. Valószinű hogy a rengeteg paracetamolzól van hányingerem :(

De most is 38,8 a lázam, pedig 1 órája vettem be a bogyót

Mit tegyek? :(

2021. márc. 24. 20:50
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk orvos?
2021. márc. 24. 20:53
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Minek kell még történnie ahhoz, hogy lásson egy orvos?
2021. márc. 24. 20:54
 3/29 anonim ***** válasza:
13%

"Szombat óta megállás nélkül 38,5-38,9 a lázam. Ha beveszek valamit, akkor is csak pár fokot megy le."

Es mennyit kellene, hogy lemenjen? Ez egyaltalan nem magas laz, teljesen megszokott, nem kell aggodnod.

2021. márc. 24. 20:57
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Szombat óta eltelt még 4 nap. Ennyi ideje lázad van, és eszedbe se jutott az orvos? Alap. Azért ez nem csak egy kis hőemelkedés, hogy otthon megvárd néhány napig, hogy hátha elmúlik. Ilyen tünetekkel mindenképp fel kell venni a kapcsolatot egy orvossal!
2021. márc. 24. 20:57
 5/29 A kérdező kommentje:
Hétfőn beszéltem a dokival. Covid tesztre várok, holnap megyek. Addig nem csinál semmit, mert ugye most a korona az első, minden más lényegtelen.
2021. márc. 24. 20:58
 6/29 anonim ***** válasza:
94%

Ha 38.5-ről pár fokot lemegy, akkor az pont jó!

Borogatás, jeges fürdő esetleg?

2021. márc. 24. 20:58
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
3, de, ha tartósan ennyi, akkor bizony kell aggódni
2021. márc. 24. 20:59
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
A hűtőfürdő nálunk mindig be szokott válni, próbáld ki te is.
2021. márc. 24. 21:00
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Csinálhatod a régi bevált módszert amit nagyanyáink is alkalmaztak. Befekszel a kádba langyos vízbe. Amikor már benne vagy, kis hideg vizet teszel hozzá. A hideg víz segíthet de ezt a módszer inkább 40 fokos láznál csinálják, hogy levigye a lázat gyorsan. Van egyszerűbb megoldás is neked: hidegvízes borogatás a csuklókra, bokákra, homlokra. Ez mindig beválik
2021. márc. 24. 21:00
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Szia Kerdezo! Nalunk a paromnal voltak ugyanezek a tunetek, amikor covidos volt. Egy hetig volt lazas, semmi nem akarta levinni (azota mar meggyogyult) A gyogyszerek nem hasznaltak, felesleges is tul sokat bevenni. Ami inkabb segitett, az a hutofurdo. Nem kell hideg viz, eleg ha langyos (de szerintem kerj meg valakit, hogy ellenorizze a kezevel, mert te ha lazas vagy hidegnek fogod erezni akkor is, ha nem az) Parom egy jo fel orat ult a langyos vizben, nagyon fazott, de egyedul az vitte le a lazat, utana mar nem is lazasodott be. Ezzel egyutt az etvagya is visszajott szep lassan. Nemsokara jobban leszel, fel a fejjel :) Jobbulast!
2021. márc. 24. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!