Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit csináljak ha egy rövid...

Mit csináljak ha egy rövid sétát sem tudok megtenni jó közérzettel? Mindig rosszul vagyok.

Figyelt kérdés

Nemsokára hozzánk kerül egy kutya, nagyon szeretem a kutyákat, szeretek velük foglalkozni, de már hosszú ideje gyűlölök kimenni a lakásból. Remélem hogy a kutyus segít majd motiválni a mozgásra, de van benne félsz bőven. Tehát ha kimegyek elkezd fájni a fejem, homályosan látok az esetek többségében. A szívem felpörög, néha melléüt, szúr vagy fáj a mellkasom, gyengének érzem magam, nyomást érzek a fejemben is. Néha hányingerem van vagy fáj/görcsöl a gyomrom. Szinte folyamatosan olyan érzésem van hogy mindjárt elájulok. Azelőtt napi 1-2x jártam ki 1 órát sétálni, akkor nem vol ilyen bajom, még futottam is kicsit, max akkor fulladtam ki, amúgy simán gyalogoltam órákig.

Már több mint1 éve járom az orvosokat, de mindegyik csak a sportolással traktál, okot sehol nem találtak. De így hogy sportoljak? Amikor már a sétálás sem megy? A benti futógéppel sem vagyok jóban. Manapság már egy röpke 20 perces séta után is legszívesebben meghalnék, olyan elcseszettül érzem magam és mivel fiatal vagyok, ez szerintem egyáltalán nem normális, az orvosok valahogy mégsem veszik komolyan a panaszaim. Vagy én reagálom túl az egészet és az edzetlenség tényleg ennyire tönkre tehet mindent? Régebben séta vagy sport után fáradt voltam, de az normásil, mostanában meg rosszul vagyok, majd el ájulok, de nem a fáradság miatt szerintem.

2021. febr. 6. 11:20
 1/9 A kérdező kommentje:
Talán azt még érdemes hozzátennem, hogy az alvással is gondjaim vannak, nagyon nehezen alszom el, és rengetegszer felébredek éjszaka, forgolódok, kínlódok. Mondanom sem kell, reggel halálfáradtan kelek fel már 7-8 kor, mert ha hajnalban fekszem le, 7-8 óránál tovább akkor sem tudok aludni. Ha délután alszok pár órát, akkor utána még fáradtabb vagyok, éjszaka meg még annyira sem tudok aludni.
2021. febr. 6. 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Csináltak vérvételt? Azt mindenképp jó lenne. Alvásklinikára is érdemes lenne elmenni. A kutya nem hiszem, hogy jó ötlet, legalábbis ha egyedül gondozod. Előbb jó lenne kideríteni mi a gond. Egyébként az ember kondija nagyon gyorsan tud romlani, én tavaly februárban még versenyeztem, tavasszal viszont semmit nem tudtam csinálni, nyáron meg 400 m lefutása majdnem szívrohamot okozott.
2021. febr. 6. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Az orvosok jól állapították meg. Nincs semmi bajod. Egyszerűen csak pánikolsz, stresszelsz, idegeskedsz, hogy jajj úgyis lesz valami, jajj már érzem is, a szívem bla bla bla.

Inkább pszichológushoz fordulj, mint orvoshoz. Testileg egészséges vagy, nem kell egyből agytumort keresned magadban. A kutyának meg tegyél egy szívességet, amíg ilyen hipohonder és pánikbeteg vagy, ne vegyél magadhoz állatot.

2021. febr. 6. 11:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Több vérvételt csináltak, egyiken sem volt különösebb eltérés. A pajzsmirigyem, szemem, idegrendszerem, szívem ki lett már vizsgálva, most a gyomrom van soron, jövő hónapban van időpontom. Az utóbbi 1 évben elindultam a lejtőn és azóta folyamatosan romlik az állapotom, mindig jönnek új tünetek, amiket kivizsgálnak az orvosok, aztán nem találnak semmit, de a tünet elmúlni nem szokott magától.
2021. febr. 6. 11:45
 5/9 A kérdező kommentje:
És az egész napos fejfájással, vagy a december óta tartó kettős látással mit csináljak szerinted? Azokat is csak képzelem?
2021. febr. 6. 11:46
 6/9 anonim ***** válasza:

"És az egész napos fejfájással, vagy a december óta tartó kettős látással mit csináljak szerinted? Azokat is csak képzelem?"

Ez vérnyomás probléma, meg idegeskedés, stressz okozza. Tudom, azt akarod elhitetni magaddal, hogy tuti nagy bajod van, mert csak jönnek és jönnek a tünetek. De azok is azért jönnek, mert egyre depisebb vagy.

Nem a betegség okozza a lelki állapotodat, hanem a lelki állapottod a betegségeidet.

Egyébként a pénikbetegség elárulom neked olyan tüneteket tud okozni a testedben, hogy az ágyból nem tudnál kikelni miatta. :) Nekem olyan fájdalmaim voltak, hogy azt mondtam, inkább öngyilkos leszek. Aztán rendbe tettem a lelkemet, és mind az xy tünet elmúlt hipp hopp.

2021. febr. 6. 11:50
 7/9 anonim ***** válasza:

"A pajzsmirigyem, szemem, idegrendszerem, szívem ki lett már vizsgálva"

Nem sok minden maradt akkor már hátra, a lelki okokon kívül. De járj továbbra is orvosokhoz akkor, egy pár év és rájössz majd, hogy felesleges volt az egész, ami nincs, azt nem lehet megállapítani.

2021. febr. 6. 11:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de a kettős látás igencsak súlyos tünet és nagyon komoly betegségeknél is ez az egyik tünet, pl sclerosis multiplex vagy agydaganat. Az előbbi elvileg kiderült volna az idegrendszeri vizsgálat közben, de ez nagyban függ attól, hogy a vizsgálat mit tartalmazott. Volt MR? Ha igen, akkor nincs agydaganatod se. Ha viszont nem volt, akkor sürgősen kérj beutalót.
2021. febr. 6. 12:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Volt MR és EEG is. Mondjuk ez még a kettőslátás előtt, a fejfájás miatt. A doki azt mondta nem lát eltérést, próbáljak meg sportolni és fejfájásnaplót vezetni, majd 2 hónap múlva találkozunk. Ebben a hónapban megyek vissza.
2021. febr. 6. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!