Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit szedjek vas helyett?

Mit szedjek vas helyett?

Figyelt kérdés
Hajhullásra, szívpanaszokra, gyengeségre vasat írt a háziorvosom, szedem is, jobban is lettem tőle, viszont ha egyet is beszedek másnap annyira fáj a székelés, hogy az hihetetlen. És nem az az elviselhető fájdalom. (Konkrétan mintha sünt szülnék). Szóval valószínűleg leállok vele. Eleinte minden nap szedtem, most már hetente egyszer, de már ezt sem bírom ki. A táplálkozásom változatosságát most átmenetileg nem tudom biztosítani. De kell a vas. A cékla, spenót, stb. tippek a panaszaimra már nem elegek sajnos, úgyhogy ezeken a javaslatokon lendüljünk túl. Van más tippetek?

2021. jan. 21. 11:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%
a felhasználási javaslatot olvasd el.
2021. jan. 21. 11:54
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

A pezsgőtabletta azért tűnhet "jobbnak", mert tizedannyi vas van benne, mint egy vényköteles vaspótlóban. Azért van akkora adag egy normál vaspótlókban, mert a vas rettenet nehezen szívódik fel, ezért csak kb. a tizede hasznosul a mesterségesen bevitt vasnak. De pont ez is a baj vele, hogy a felszívódás nélkül átmenő vas meg emésztési problémákat okoz - székrekedést, fekete székletet, bélgörcsöket stb.

A cékla-spenót tippek azért nem elegendők a panaszaidra, mert a növényi eredetű vas még a táplálékkiegészítős vasnál is gyatrábban szívódik fel, ráadásul eleve kevés van bennük a vasból. Amiben sokkal több vas van és a mesterséges vaspótlóknál is könnyebben felszívódik, az a máj. Elsősorban a kacsamáj, sertésmáj. Én már csak ezt tolom, mert ha nem tolom, akkor azonnal lemegy a vasam, ebből meg negyed kiló egy héten 1 teljes értékkel húzza fel a vasam hetente. Laborral igazolva.

2021. jan. 22. 22:20
 13/15 anonim ***** válasza:
50%
én is vashiányos voltam és a pezsgőtabletta rendbe tette a vérképem, akkor miről is beszélünk?
2021. jan. 22. 23:03
 14/15 anonim ***** válasza:
27%
Úgy érted, krónikusan vashiányos vagy egyszer vashiányt mértek? Kicsit más a kettő. Akinél csak néha kibillen, az még önmagától is helyreállhat.
2021. jan. 22. 23:13
 15/15 anonim ***** válasza:
36%
Hajíts egy evőkanál korpát egy kis pohár joghurtba, keverd el, told be! Kábé naponta, a neked szimpatikus napszakban. Néha jó lehet felütni lekvárral, szörppel, vaníliával, meg ilyesmi. Ha akkor is pattog a kaka, akkor tényleg legyen minimum kvóta a vízfogyasztásodra!
2021. jan. 23. 00:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!