Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi okozhat torokszorulást? A...

Mi okozhat torokszorulást? A nyakam és környékének izmai is feszülnek, de ha épp nem, a torkom akkor is szorul, szinte fáj.

Figyelt kérdés
A torkommal korábban is fura volt valami, aztán most elkezdtem tirozint szedni, és lett ez. De fönt fáj, nem a pajzsmirigy felé, lehet véletlen egybeesés, vagy okozhat ilyet a tirozin? Az AI szerint nem. Lassan egy hete elhagytam, javult a helyzet, de ha megiszom egy csésze teát, már baj van.

#tirozin #torokszorulás
ma 05:39
 1/5 anonim ***** válasza:
A pajzsmirigy probléma bizony okozhatja a torokszorulás érzést, fájdalmat, rekedtséget. Sürgősen hívd fel az orvosodat, hogy mi a teendő.
ma 05:44
 2/5 anonim ***** válasza:

A tirozinnak nincs köze a pajzsmirigyhez, az a tiroxin.

Orvoshoz menj.

ma 05:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Milyen gyógyszert szedsz még? Az orvosod tudja, hogy titozint szedsz?
ma 05:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi, egyes, rekedt nem vagyok, másfél éve pedig álomszépek voltak a pm-értékeim. A ho.-t inkább nem kérdezem, még csak hatvanas, de már világát sem tudja :D

Akkor is okozhatja, ha fönt szorul, nem ahol a pm van?

Kettes, én sem vagyok egy nagy bioszos, még jó h itt van nekünk Wiki ;)

"Neurotranszmitterek és hormonok prekurzora

A dopaminerg sejtekben a tirozint levodopává alakítja a tirozin-hidroxiláz (TH). A TH a dopamin neurotranszmitter szintézisének sebességmeghatározó enzimje. A dopamin ezután noradrenalinná és adrenalinná alakulhat.

A trijódtironin (T3) és tiroxin (T4) pajzsmirigyhormonok is tirozinszármazékok. "

ma 06:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Hármas, semmilyet, a tirozin sem gysz, aminosav. :) dehogy tudja, másfél éve jártam nála, akkor is a képernyőt bújta, mintha ott sem lennék :D
ma 06:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!