Van itt olyan akinek huzamosabb stressz után sokára állt helyre a gyomra?
Tavasszal huzamosabb ideig (4-5 hónapig) tartó stresszben volt részem, külső hatás volt ugyan a trigger, de igazából magamnak generáltam a hülyébbnél hülyébb gondolatokat és ez vitt mélyebbre folyamatosan. A közérzetem lent volt a semmiben (hosszú hetekig minden nap az estéket vártam, mert éjszaka tudtam pihenni és olyankor nem volt semmi pánikot keltő gondolatom), de a gyomromat sem kímélte, sokáig étvágyam sem volt és ettől még jobban jött a pánik. Fogytam is 5-6kg-ot (kivizsgáltak gasztroenterológián, volt tükrözés is, egészséges vagyok), aztán pszichológus segítségével szerencsére jobb útra tértem és a közérzetem hónapról hónapra jobb lett.
De a gyomrom nem lett olyan mint előtte. A hirtelen stresszeket (pl. munkahelyen) nem viseli jól és ugyan nincs refluxom, nem ég, nincs hányingerem, de van hogy furcsa érzéssel kelek a gyomromban, ami elmúlik aztán fél óra alatt. Vagy éppen azzal fekszem le és reggelre elmúlik. Eléggé össze-vissza, van hogy 2-3 hétig semmi és utána 1 hétig érzem ezt. Egyelőre nem tudom étkezésekhez kötni, van amikor egyértelműen stresszhez köthető, de nem mindig (vagy csak én nem realizálom..).
Fog ez még javulni, vagy törődjek bele hogy azzal a pár hónappal tavasszal elrontottam egy életre?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!