Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az normális, hogy 8 óra alvás...

Az normális, hogy 8 óra alvás nekem nem elég?

Figyelt kérdés

Ha napokon keresztül 8 órákat alszom, egyre álmosabb és álmosabb leszek és a szemeim is karikásak, táskásak lesznek.

9 óra alvással érzem magam a legjobban és ha az ébresztő sem szól, akkor általában 9 óra alvás után ébredek fel magamtól.

Ez normális, vagy túl sok?

22/L és enyhe alacsony vernyomasos vagyok (lehet ez is kozrejatszik?)

2020. szept. 11. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
7-9 óra közötti a normális alvásszükséglet. De lehet, hogy nem lenne 9 óra a szükségleted, csak valamiért nem alszol elég jól, pl. alvási apnoe miatt, vagy túl sok kék fény ér este és ezért nem alszol elég mélyen. Vagy túl világos a szobád éjjel stb stb. Nézz utána a dolgoknak kicsit szerintem, próbáld ki, hogy hátha töksötét szobában mondjuk elég 8 vagy 8 és fél óra alvás is. Ha ideális esetben is 9 óra után leszel kipihent, akkor viszont tegyél érte, hogy tényleg tudj ennyit aludni.
2020. szept. 11. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok vele, van amikor a 9 óránál is többet alszom, de szerintem még jó páran vannak így :D

22/L szintén :)

2020. szept. 11. 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez még belefér.
2020. szept. 11. 11:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon egyéni tud lenni. Nekem változó szokott lenni, vmikor 6-7 óra is elég vmikor 12óra se. Általában ha meg van, nem tudom miért , nagyon sokat alszok, mélyen 10-12órát, de mielőtt megjön már 2-3nappal előtte jellemző ez. Anyukám ahogy idősödik egyre korábban kell, kevesebbet alszik. Párom meg ámblokk olyan mélyen tud aludni és képes akár 1percen belül többször elaludni, ha fel kel.Neki is kell kb napi 10óra , hogy jól legyen XD
2020. szept. 11. 11:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normalis. Sajnos kevesebb ugyan az ebren toltott orak szama, de ilyen vagy. Nekem pont igy van, es hiaba vennem ra magam 8 orara, akkor egesz nap hanyingeres szedelgos erzesem lenne. Nincs semmilyen egeszsegugyi problema mogotte.

Amugy gyerekkoromban napkozben nem birtam aludni, keves alvas eleg volt. Aztan voltam atlagos. Es harminc ota 9-10 ora a normalis nekem. Raadasul az almaim felernek egy jo filmmel.

2020. szept. 11. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!