Január óta volt egy időszakom, amikor komolyabb mennyiségben fogyasztottam alkoholt bizonyos okok miatt. Ez azt jelenti hogy átlag heti háromszor egy deci szatmári szilva. ( volt intenzívebb és kevésbé intenzív időszak is ) Ezt kb három hete zártam le. Előtte nem éreztem semmit, most néha érezni szoktam "valamit" a gyomrom környékén - nem nevezném fájdalomnak, és azt se zárom ki hogy amúgy "pszichoszomatikusan" jön, mert pár napja eszembe jutott a májzsugor és utána kezdtem érezni. ( És aggódom is miatta ) Kb másfél hónapja voltam vérvételen, pisivizsgálaton, ultrahangon - igaz akkor a vesémet nézték, de észrevettek volna mást is gondolom - megvannak a felvételek és látszik is rajta a májam. RTG is volt detto. Szal mindent egybevetve mennyi esélyem van rá, hogy májzsugorom legyen? ( F/20/55kg ). Aki csak annyit akar írni hogy hülye voltam és nem kellett volna innom annak köszönöm a véleményét, igazuk van, de a kérdésre várok választ.
2010. júl. 26. 22:59
1/9 anonim válasza:
májzsugorodás csak több évi fogyasztás alatt alakul ki. szerintem inkább valami gyomorsav problémád lehet, a tömény alkohol szokott ilyet okozni
2010. júl. 26. 23:04
2/9 anonim válasza:
A májzsugorhoz sok évi kemény piálás vezet.Előbb dagad, aztán zsugorodik.Szerintem kizárt.
2010. júl. 26. 23:05
3/9 anonim válasza:
Anyám 38 éve folyamatosan iszik.Vagyis minden nap és amióta az eszemet tudom a sárga földig leitta magát..
Még sincs májzsugorodása..Azért mert pár hónapig ittál,még nem ilyenre gondolnod..Elképzelhető hogy inkább az van amit előttem is írtak..Gyomorsavval van bajod..
2010. júl. 26. 23:08
4/9 anonim válasza:
Utolsó ez komoly?38 éve, vagy most 38 éves?Biológiai csoda.Meg milliomosok vagytok?Hú, ez tényleg kemény.
2010. júl. 26. 23:13
5/9 anonim válasza:
Én vagyok 38 éves és azóta is iszik..Amikor engem várt is végig ittas volt.Anyám jelenleg 59 éves..Igaz májzsugoródása nincs,de nem hiába van leszázalékolva,mert a szervezetét teljesen tönkre tette.Érszűkület,méhrák,gyomorrák,(ezekkel régebben és időben műtötték) magas vérnyomás,szóval minden..Már nem élek vele,sőt több éve nem is láttam.(nem tartjuk a kapcsolatot..Nem voltunk gazdagok,de édesapám ahogy tudott felnevelt minket..(3-an vagyunk testvérek)
Minden amit elértem apámnak köszönhetem,mert nem hagyott minket soha cserben..
2010. júl. 26. 23:19
6/9 anonim válasza:
Csak azért kérdeztem, mert az én anyám 44 éves volt, amikor az ital elvitte.Én akkor 17 voltam.Én sem emlékszem egy józan pillanatára sem, mégis ehez képest hamar elment.Igaz azt a szar flakonos bort itta mindig.Húú én 33 vagyok, de én is tudnék mesélni...
Bocs, nem akartam amúgy indiszkrét lenni.
2010. júl. 26. 23:31
7/9 anonim válasza:
ma 23:31-nek.
Akkor egy valami máris közös bennünk..Mindketten tudjuk milyen egy alkoholista anya mellett felnőni..Mit mesélni,regélni tudnánk...:)
Nem gond,hogy kérdezted hiszen már túl vagyok rajta,jobban mondva a haragom még mindig megvan...
38/N
2010. júl. 26. 23:48
8/9 anonim válasza:
A hasi uh. minden hasi szervvel foglalkozik. De a szerv nevét a leleten latinul írják le. A máj nagyon fontos szerv feltétlenül benne van a leletben Azt hiszem, "pankreas". Ha csak annyi van odaírva, hogy rendben, az is elég. Ha meg semmi sincs róla, akkor azért, mert rendben van.
2010. júl. 27. 00:50
9/9 anonim válasza:
A máj neve latinul hepar. A pankreasz az a hasnyálmirígy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!