Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Mi van a tejben, ami más...

Mi van a tejben, ami más tejtermékben nincs?

Figyelt kérdés
Nem olyan rég elkezdtem figyelni, hogy reagál a szervezetem a tejre. Minden egyes alkalommal iszonyatosan fáj a hasam, mikor azt iszom. Viszont ez nem fordul elő, ha joghurtot, túrót, sajtot, vagy akármilyen más tejterméket fogyasztok. Mi lehet a probléma?

2014. jún. 8. 01:48
 1/5 anonim ***** válasza:
A megoldás nagyon egyszerű: ne fogyassz tejet, mert a tej borjaknak való. Már a marhák sem isszák. Valamelyik összetevőjére vagy allergiás. A tejet simán helyettesítheted számos más étel fogyasztásával.
2014. jún. 8. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

valószínűleg nagyobb mértékben tartalmaz laktózt, mint amilyen termékeket fogyasztasz.


ha házitej, előtte fel kellene forralni, mert azok nem UHTsek.

ha úgy is marad, ne igyál tejet.

2014. jún. 8. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 reptoid ***** válasza:

Pontosan, laktóz van benne. A szervezeted reakciója pedig teljesen természetes. Felnőtt korban a laktáz (laktózt bontó enzim) aktivitása szinte teljesen lecsökken. A laktóz nem tud felszívódni, a beleidben marad. Ez az ozmotikus viszonyok miatt vízvisszatartást is jelent (hasmenés lesz belőle), illetve később az alsó bélszakaszban lévő bacik fogják megemészteni a laktózt. Na ez fog sok gázzal járni szó szerint.


A joghurtot meg a többi tejterméket azért tudod megenni, mert már be vannak oltva bacikultúrával, amik a laktózt többé-kevésbé már megemésztik, mielőtt megeszed.


Mióta háziasítottuk a bocikat, egyre jobban alkalmazkodik hozzá a szervezetünk, a fehér embereknek már csak kb 20%-a nem tudja megemészteni, a feketéknél azonban 70% fölött van a "betegek" aránya.

2014. jún. 8. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
Nàlam is hasonlò a helyzet, a tejet nembírom a kefírt, sajtot igen
2014. jún. 17. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

a 3-asnak igaza van, ha dobozos "tej"et fogyasztasz. a valódi forralatlan házitej olyan baktériumokat tartalmaz, amik segítik a laktóz lebontását. viszont azt 1 napon belül el kell fogyasztani, hűtés után forralását ajánlják, viszont azzal a hasznos baktériumok is elpusztulnak.


abban viszont nincs igaza, hogy alkalmazkodtunk, véletlen mutációról és természetes kiválasztódásról van szó (nem ugyanaz).

2014. jún. 17. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!