Mi van a tejben, ami más tejtermékben nincs?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
valószínűleg nagyobb mértékben tartalmaz laktózt, mint amilyen termékeket fogyasztasz.
ha házitej, előtte fel kellene forralni, mert azok nem UHTsek.
ha úgy is marad, ne igyál tejet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Pontosan, laktóz van benne. A szervezeted reakciója pedig teljesen természetes. Felnőtt korban a laktáz (laktózt bontó enzim) aktivitása szinte teljesen lecsökken. A laktóz nem tud felszívódni, a beleidben marad. Ez az ozmotikus viszonyok miatt vízvisszatartást is jelent (hasmenés lesz belőle), illetve később az alsó bélszakaszban lévő bacik fogják megemészteni a laktózt. Na ez fog sok gázzal járni szó szerint.
A joghurtot meg a többi tejterméket azért tudod megenni, mert már be vannak oltva bacikultúrával, amik a laktózt többé-kevésbé már megemésztik, mielőtt megeszed.
Mióta háziasítottuk a bocikat, egyre jobban alkalmazkodik hozzá a szervezetünk, a fehér embereknek már csak kb 20%-a nem tudja megemészteni, a feketéknél azonban 70% fölött van a "betegek" aránya.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
a 3-asnak igaza van, ha dobozos "tej"et fogyasztasz. a valódi forralatlan házitej olyan baktériumokat tartalmaz, amik segítik a laktóz lebontását. viszont azt 1 napon belül el kell fogyasztani, hűtés után forralását ajánlják, viszont azzal a hasznos baktériumok is elpusztulnak.
abban viszont nincs igaza, hogy alkalmazkodtunk, véletlen mutációról és természetes kiválasztódásról van szó (nem ugyanaz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!