Mi van a tejben, ami más tejtermékben nincs?
valószínűleg nagyobb mértékben tartalmaz laktózt, mint amilyen termékeket fogyasztasz.
ha házitej, előtte fel kellene forralni, mert azok nem UHTsek.
ha úgy is marad, ne igyál tejet.
Pontosan, laktóz van benne. A szervezeted reakciója pedig teljesen természetes. Felnőtt korban a laktáz (laktózt bontó enzim) aktivitása szinte teljesen lecsökken. A laktóz nem tud felszívódni, a beleidben marad. Ez az ozmotikus viszonyok miatt vízvisszatartást is jelent (hasmenés lesz belőle), illetve később az alsó bélszakaszban lévő bacik fogják megemészteni a laktózt. Na ez fog sok gázzal járni szó szerint.
A joghurtot meg a többi tejterméket azért tudod megenni, mert már be vannak oltva bacikultúrával, amik a laktózt többé-kevésbé már megemésztik, mielőtt megeszed.
Mióta háziasítottuk a bocikat, egyre jobban alkalmazkodik hozzá a szervezetünk, a fehér embereknek már csak kb 20%-a nem tudja megemészteni, a feketéknél azonban 70% fölött van a "betegek" aránya.
a 3-asnak igaza van, ha dobozos "tej"et fogyasztasz. a valódi forralatlan házitej olyan baktériumokat tartalmaz, amik segítik a laktóz lebontását. viszont azt 1 napon belül el kell fogyasztani, hűtés után forralását ajánlják, viszont azzal a hasznos baktériumok is elpusztulnak.
abban viszont nincs igaza, hogy alkalmazkodtunk, véletlen mutációról és természetes kiválasztódásról van szó (nem ugyanaz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!