A házi tej felforralása során, milyen értékes tápanyagok pusztulnak el vagy károsodnak a tejben, ill. marad annyi értékes tápanyag benne amiért megéri továbbra is elfogyasztani?
Figyelt kérdés
2012. szept. 9. 08:33
1/1 anonim válasza:
ezt komolyan gondolod?
a tej forralása azért fontos,ohgy elöljük benne a TBC bacikat ergo fertőtlenítjük ezzel az eljárással. Ezenkívül még sok kórokozót inaktivál.. de ne melegítjük olyan magas hőfokra, ohgy ez károsítaná a fehérjéit, vitaminokat és egyéb más hasznosat a tejben
Ez a felforralása eljárás a pasztőrözés ami kb 72 fokra melegítést jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!