Mely élelmekben találhatóak meg a legfontosobb tápanyagok az ember számára?
Figyelt kérdés
Anno egy föcitanárom mondta, hogy a magyar "ész", furmány-leleményesség nagy részben köszönhető a táplálkozásnak, hiszen régen a legtöbb élelmet a mocsarakból, folyókból tavakból nyerték halászattal. Ezek az ételek Omega-zsírsavakat, fehérjéket és sok egyéb tápanyagot tartalmaztak, részben az ókori folyami kultúrák felvirágzása is ilyen táplálkozásnak köszönhető.
Ha feltételezzük, hogy a szervezet tökéletesen dolgozza fel a tápanyagoat (nem számolunk elhízással, fogyókúrával, allergiáva), kb melyek a legfontosabb tápanyagok és milyen arányban?
2012. júl. 13. 18:42
1/3 anonim válasza:
sok nyers zöldség, gyümölcs, kevesebb gabona-búza, zabpehely, rizs, árpa, köles, kevesebb hús, tojás, hal, hüvelyes, tejtermék, olajos mag
2/3 anonim válasza:
legfontosabb tápanyagok azok a fehérje, szénhidrát, zsírok (főleg telítetlen), rostok, vitaminok. víz:)
3/3 anonim válasza:
zabpehely zabkorpa lenmagolaj csirkemell pulykamell hal zöldség gyümölcs, utóbbit csak ésszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!