Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Elegem van már, mi lehet a bajom?

Elegem van már, mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés
Azzal küszködök már jó ideje,hogy akármit eszek, mindentől kb gázképződésem van ..érzem,hogy kb "mozognak" vagy buborékolnak vagy nem tudom hogy mondjam a beleim egészen lent és annyira zavaró. Gondoltam laktózérzékenységre mert ittam tejet pár alkalommal és attól még rosszabb volt, meg hányingerem is volt utána, de hasmenésem nem volt a tejtől.Egy időben sok antibiotikumot szedtem..nem tudom az okozhatott-e ilyesmit.. kérlek ha tudtok segítsetek ..nyáron megyek gasztroenterológushoz, de addig hátha tud valaki valamit. :/
2014. máj. 30. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:

hát, ha tejtől rosszabb, akkor tuti, hogy laktóz érzékeny vagy... azért kiváncsi, lennék, mit jelent nálad általánosságban a "bármit" eszel kifejezés...

gondolom sok sok glutaminban gazdag mindenféle, nem pedig "bármi"

2014. máj. 30. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha az az "egy időben... antibiotikumot" csak pár hónapja volt, akkor lehet annak az utóhatása, azaz a bélflóra még nem normalizálódott. Nem valószínű a laktózérzékenység, mert az a gyerekkor elmúltával szinte azonnal jelentkezett volna, ráadásul ez "akármire" is jelentkezik. Inkább arról van sz, hogy a bélflóra sok gázképző baktériumtörzset tartalmaz, amihez társulhat a vastagbél falának érzékenysége is. Inkább kímélő étrendet kellene bevezetni és a vastagbélre j hatással levő gyógyteákat kellene fogyasztani. Vagyis el kellene hagyni az erjedést okozó cukrozott, tejet, tejterméket tartalmazó, sőt a sokféle növényi rostot tartalmazó élelmiszereket (hüvelyesek, karalábé, káposzta, cékla). Maradni kellene az enyhén sózott főtt krumpli, a sózott és enyhén ízesített főtt rizs mellett, időnként párolt sárgarépa, főtt-párolt baromfihús, reszelt alma mellett és ehhez diólevél teát inni naponta 2-3 x 2 decilitert (ízesítés és cukor nélkül). Amennyiben 2-3 hét alatt kedvező változás áll be, akkor nagyon óvatosan és fokozatosan. vissza lehet térni a korábbi étrendhez.
2014. máj. 30. 21:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat..hát a bármi az kb tényleg mindenre amit eszek..

Hát változtatnék én csak most még nehéz mert suliba járok, és péksütit szoktam enni mert egyrészt olcsó és egyszerű.. meg elég sok csokit, csipszet, kekszet egészségtelen kaját eszek:S

2014. máj. 30. 21:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem beváltak a kaukázusi kefír, meg a joghurtok (natúr). Vagy esetleg a gyógyszertárban érdeklődhetsz, ott még bélbaktériumokat is árulnak! :D Nem viccnek szánom, egy próbát megér!
2014. jún. 5. 14:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Annyi pénzből vegyél néhány napig inkább valami jó kefírt, vagy élőflórás joghurtot, ami talán rendberakja a bélflórádat. És valami normálisabb szendvicset, amiben van zöldség is rendesen. Pár napig megérné kipróbálni...
2014. jún. 5. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!