Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen bajom lehet? Már...

Milyen bajom lehet? Már elegem van!

Figyelt kérdés

4 napja kezdődött. Kicsit többet ettem a kelleténél, és egy 3 nappal ezelőtt éjszaka elaludni sem tudtam annyira kinzott a gyomorfájás. Semelyik oldalamon nem tudtam elaludni, gonoltam gyomorrontásom van....nagywcre is eljártam párszor de nem tűnt ugy hogy hasmenésem lenne. Aztán édesanyám tanácsára bekaptam vettem be valami port, vizzel kellett összekevrni és attól meg elkezdtem hányni.Mivel nem éreztem megkönnyebülést ezért ledugtam a fogkefémet és kihányattam magam.Azt hittem jobb lesz de akkor sem multak a panaszaim...hajnal felé tudtam elaludni.Másnap persze gyengének éreztem magam...de nem fájta gyomrom, se hasmenés se semmi.....azt hittem jól vagyok..erre este megint kezdődött minden elölről.Mivel tudtam h semmi olyat nem ettem, meg nem lehet gyomorrontásom...tűrtem. Fel alá járkáltam a házba...olyan volt mintha pici haspuffadásom is lett volna..de már iszonyűan stresszeltem is mi bajom lehet. Persze olyan hajnali 4-5körül megint el tudtam aludni és már nem fájt semmim. Nappal megint semmi problémám, bár még mindig fáradékony voltam, gondolom az éhjszakai nemalvástól. Tegnap este viszont megint jöttek a görcsök, fájdalmak, és a nem alvás....és már előre stresszeltem is tőle hogy biztos megint este jön elő....már minden idegesitett, amugy is ideges tipus vagyok....de aztán mikor egy fájdalomcsillapitó se segitett, és én már se állni se ülni nem tudtam, szüleim bevittek a készültségre. Kaptam egy injekciót...amitől állitólag fél óra mulbva aludnom kellett volna....aztán azt mondta az orvos hogy nem lesz itt semmi gond csak meg kell nyugodnom.Kérdezte leheteke terhes...mondom nemhiszem...de amugy menstruáciomnak is a napokban kell megjönnie....ma vagy holnap...de néha egy hetet is késik.

Éjszaka az injekciótól sem tudtam elaludni.Megint jött egy bizonyos fájdalom és vele együtt a feszültség...sok most a stressz körülöttem...szüleim válófélben...egyszerűen rengeteg a gond...és mindig én voltam a családban a vidám, optimista aki mindig életerős...és lehet most igy jön ki rajtam a feszültség.?

3-4órakor ma elaludtam....és ma megint semmi bajom....bár már reggel anyukám tanácsára bevettem egy nyugtatót amitől kicsit kába vagyok...de alapjába véve semmi hasfájás...de szinte biztosra veszem hogy este megint előjön.

Minek lehetnek ezek a tünetei? Ha belső szervi problémám is lenne miert csak este jön elő?Kimerült avgyok

Egy 22L

2010. jún. 15. 13:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Biztosra veszem, hogy lelki okai vannak, az idegi kimerülstégtől lehet.

Azért biztos ami biztos, ha még 2-3 napig így megy, menj el újra orvoshoz.

2010. jún. 15. 14:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

talán egy orvos segíthetne rajtad a leginkább. Nekem voltak hasonló bajaim bár nem tudom h neked ez a fájdalom milyen érzés. Amikor én napokon keresztül nem aludtam hajnalonként és szinte mindig pontban ugyanabban az időpontban ébredtem fel, akkor gyomorsavam szintje emelkedett meg. Azóta mindig Rennie van nálam,egy kiskanálnyi szódabikarbonát kapok be,iszok gyorsan tejet meg eszek joghurtot, ha ezek közül semmi sem segít akkor muszáj az ujjam használni h kijöjjön a sok sav. jah és mint kiderült a hagymát nem csípi a gyomrom.

Remélem nincs komolyabb bajod!

2010. jún. 15. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az első alkalommal biztos, hogy a sok kajától volt a gyomorpanaszod. Utána pedig már a stressztől jött elő, ebben is egészen biztos vagyok. Próbálj meg nem gondolni rá. Nekem is volt ilyen időszakom. Egyszer pár éve, éjjel rám jött a hányinger. És nagyon rosszul tudok lenni, ha hányi9ngerem van. Fel sem tudok kelni. Nagy nehezen elaludtam., reggel semmi nem volt. És utána nagyon sokáig , már olyan 6 óra körül elkezdtem eszelni, és izgulni, hogy jajj csak nehogy megint hányingerem legyen. És hónapokig rám jött éjszaka többször a hányinger. Szörnyű volt. De aztán elmúlott hál'istennek. Úgyh próbálj meg nem godnolni rá. Bár tudom, könnyű mondani. De, hogy megnyugodj menj el orvoshoz, és kérj vmi gyógyszert, akkor talán nem fog ez járni az eszedben. Vagy ha nagy a zűrzavar és nem vagy jól (idegileg, lelkileg) én elmennék pszihológushoz is. Remélem egy kicsit tudtam segíteni. Jobbulást kívánok! 16L
2010. jún. 15. 14:09
 4/10 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs mitől lehet most is egész egész nap ez jár a fejemben..vajon mi lesz éjjel....borzasztó érzés. De csak arar tudok gondolni hogy ha valami komolyabb probléma lenne az emésztésemmel vagy belső szervvel akkor napközben is rosszul lennék. De igy csak a kimerültség marad...nagyon rossz érzés...

Néha már rendesen remegek nem tudok semmire meg senkire odafigyelni, csak reszket a gyomrom belülről..

2010. jún. 15. 14:14
 5/10 anonim válasza:
100%

Szia!

Hát nekem lenne több tippem is:

1.) Nekem is előfordult ugyanez a helyzet, amikor egy kocsmába kényszerültem dolgozni. Stresszeltem a sok részeg megalázása miatt, és a túl sok elvárás miatt. Mellesleg piszkált az is, hogy nem ez ezért diplomáztam. De ugyanez volt nekem is!!!

2.) Terhesség nem lehet, mert anya amikor a húgomat várta, ő mindig evés után és reggel hányt.

3.) Ételmérgezés. Lázad nincs?

4.) Alleria (Az öcsém a tejes dolgokra hányással reagál

5.)A gyomorrontást kizárnám, az max 2 nap, egész napos hányásokkal

6.) Nem megfelelő fogamzásgátló.

Javaslom, hogy sürgősen keresd fel a háziorvosod, mondd el neki a problémáidat, panaszaidat, kérj tőle teljes kivizsgálást, teljes vérképet. Ja, és emlitsd meg neki, h válnak a szüleid!

Remélem, mire ezt elolvasod, jobban leszel!

Iza

2010. jún. 17. 21:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Amikor olvastam a kérdésedet, felmerült bennem pár dolog, amit később cáfoltál, és felmerült bennem pszichoszomatikus betegség, ezért kérlek, töltsd ki a www.webbeteg.hu-n a szorongás-és stressztesztet és kérlek oszd meg az eredményt;és gondoltam vakbélgyulladásra. Már párszor csináltam ezen az oldalon ilyet, bemásolom, hogy hogyan lehet ezt kiszűrni: Nyomásra hol fáj a hasad? Próbáld ki a következőt: lefekszel hátadra és a jobb lábadat "kifordítod", tehát nézzen a lábfejed kifelé! Nem fáj? ha nem, tovább!: a jobb csípőhajlatod felett pár centivel (egyénenként változó) nyomd meg a hasad, keresd ezen a helyen a fájó pontot (Kifelé fordított lábbal). Nem kemény így a hasad? Ha nyomásra nem érzékeny, tovább: állítsd talpra a jobb lábadat, továbbra is fekve, csináld megint a nyomkodást az előbb említett módon! Nem fáj? Nem kemény? Ha nem: a talpra állított lábadat fordítsd ki, hogy egy háromszögalakban legyen, próbáld meg úgy, hogy a jobb talpad a bal térdedhez ér. Ha ez nem megy, akkor mehetsz lejjebb. Így sem fáj a hasad? Nyomásra nem érzékeny? Nem kemény? Ha nem, akkor a vakbélgyulladást VALÓSZÍNŰLEG kizártuk, de nem biztos. Viszont hallgass rám: egy dolog előfordulhatott: ha vakbélgyulladásod volt, lehet, hogy megtelt gennyel és kipukkant: először ezért is múlhatott el a fájdalom. Ilyen esetben a fájdalom újra jelentkezik egy idő után, mivel a féregnyúlvány lyukas, a bélsár folyik ki belőle. Mivel ez is előfordulhat és ez NAGYON veszélyes, ezért AZONNAL fordulj orvoshoz! Lehet, hogy csak vírusos valami, de hát ne kockáztass! Minél később mész el, annál nagyobb az esélye, hogy hashártyagyulladást kapsz, ilyenkor nagyobb műtétet kell elvégeznünk, ami viszont veszélyesebb is. Figyelj, ha így otthon maradsz és ez a bajod, akkor nagyon durva dolgok történhetnek (nem akarom felsorolni, milyen szövődményeket láttam abból kifolyóan, hogy nem akartak orvoshoz fordulni...). Ha vírusos megbetegedés, azt az ultrahangon úgyis észreveszik, hogy nincs komoly baj. Ha vakbélgyulladás és még nem perforálódott(nem lyukadt ki), akkor egy nagyon egyszerű rutinműtéttel a féregnyúlvány eltávolítható! Ha nemrég perforálódott, akkor csak ezenfelül fertőtlenítik a hashártyát és kész. Ha vársz, h elfertőződjön, akkor nagy baj lehet! Remélem, gépen keresztül valamelyest tudtam segíteni a diagnosztizálásban, bár ilyet még csak élőben csináltam. Tehát ne vegyél be fájdalomcsillapítót, mert akk nehéz a diagnosztizálás és fordulj orvoshoz!

Remélem, tudtam segíteni és sürgősen fordulj sebészetre... kötelességük alaposan kivizsgálni.

Jobbulást kívánok:

Dav

2010. jún. 17. 22:05
 7/10 anonim ***** válasza:
ja és túl sokan nem akarták komolyan venni a "dr" előjelet ezért inkább jobb a béke de én vagyok
2010. jún. 17. 22:08
 8/10 anonim ***** válasza:
14:09es vagyok. Kedves kérdező majd írd meg, hogy miújság veled kérlek! És bocsi az offért, de muszáj megkérdeznem Dr. Dave-t , hogy ő orvos? Mert már több kérdésnél találkoztam vele, és ha orvos, akkor meg szeretném kérdezni, hogy milyen orvos, mert lenne pár nőgyógyászati kérdésem hozzá. Köszönöm!
2010. jún. 18. 08:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, orvos vagyok, sebész egy sürgősségin. Amennyiben nőgyógyászati kérdése lenne, ajánlom dr. Petróczi István szülész-nőgyógyász szakorvost, akitől az alábbi oldalon kérdezhet: [link]

Remélem, tudtam segíteni

Dav

2010. jún. 18. 11:27
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Voltam sürgősségin, meg másnap háziorvosomnál is..mindkettőjük szerint nincs komoly bajom.Valószinűleg az idegesség miatt fájt annyira.

Mert ugye napközben a kimerültséget leszámitva sehol nem fájt.

Gyogyszereket irt fel....valamint azt tapasztaltam hogy ha nálunk alszik a barátom sokkal jobban,nyugodtabban fájdalmak nélkül alszom el.

Ma már melóban is voltam.

Ez a vakbélgyulladásos dolog kicsit megijesztett....remélem nem arról van szó.

2010. jún. 18. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!