Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Fémmallergia kivizsgálásának...

Fémmallergia kivizsgálásának hol és hogyan álljak neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy hol és hogyan álljak neki egy fémallergia vizsgálatnak. Mármint SZTK, vagy kórház, háziorvostól kell-e beutaló, hová kell mennem, + ingyenes / fizetős dolog, esetleg ha valaki tud, írhatna róla, hogy hogyan zajlik. :) Bocsi előre is, hogy tudatlan vagyok, de még sosem volt allergiám, ezért nem volt ilyennel még dolgom (most pedig felmerült a fém. :/)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2013. okt. 28. 20:34
1 2
 1/11 Tomcsó ***** válasza:
háziorvos, beutaló bőrgyógyászatra fémallergia vizsgálatra. ingyenes, bár olyan is. Kivitelezéstől függ, nekem pl a hátamra ragasztottak egy kb 8*8 plecsnit és 2 napig kellett rajta lenni, majd kontrollra visszamenni.
2013. okt. 28. 21:28
 2/11 anonim ***** válasza:
Bőrgyógyászaton. Ma már a legtöbb bőrgyógyászaton csinálnak ilyen allergia tesztet. Oda nem kell beutaló,csak időpontot kell kérni.
2013. okt. 28. 21:29
 3/11 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszaitokat!

Kedves 1. valaszolo? Ezt vegyem ugy, hogy nem nagyon ernek sokat a vizsgalat eredmenyei? Tegyuk fol kimutathat olyan allergiat ami nincs is, esetleg olyat meg nem mutat ki ami van? :/ Es esetleg van olyan lehetoseg ami ugyan ha fizetos is, de megbizhatobb eredmenyeket ad?

2013. okt. 28. 22:03
 4/11 Tomcsó ***** válasza:

A fizetősök ált. jobban megbízhatóak. Vannak allergia központok, ott keresd a jobb minőségűt. Lehet fals pozitív/negatív. Saját tapasztalat: egy géz lapra végig csepegtettek különböző oldatokat és azt felragasztották ragasztóval a hátamra. nem kell ecsetelnem a hibalehetőségek sorát úgy érzem. (és ez másfél éve volt)

egyébként ha van vmi gyanúd, hogy melyik fémre vagy allergiás lehet egyszerűbb magadnak otthon kideríteni, sok herce hurcától mentesülsz.

2013. okt. 28. 22:14
 5/11 anonim ***** válasza:
A fizetős allergiavizsgálatoknál is ugyanígy fennáll a hibalehetőség. Ha a teszt valamilyen anyagra pozitív lesz szinte 100%-os a pontossága.Vszont kb. 30 féle allergént helyeznek fel,tehát nem tudnak mindenre megvizsgálni. Ezért lehet az,hogy a teszt negatív és te mégis érzékeny vagy valamire,ami éppen nem szerepel az allergén sorban.
2013. okt. 29. 07:46
 6/11 Tomcsó ***** válasza:

Nyilván fenn áll a lehetősége, de ha egy előre legyártott tesztlapot tesznek rád vagy egy helyben elkészített gézlapot, eléggé érezhető a különbség!

Fals pozitív a gézlaposnál adódhat, hogy a sorrendet felcserélik, elcsúszik a géz lap + a szervezeted saját fals eredménye.

Az Allergia vizsgálat során csak a leggyakoribb allergénekre vizsgálnak, ha mindenkit megvizsgálnak mindenre az elég horribilis lenne! De amennyiben nem találnak semmit és még fenn áll az allergia akkor további allergia vizsgálatokkal lehet szűkiteni, mert nem csak 30 féle fémre és fémkoplexre van teszt hanem sokkal többre csak áruk miatt fölöslegesen nem alkalmazzák.

2013. okt. 29. 08:34
 7/11 A kérdező kommentje:

Hmm.. mert nekem igazabol piercingekkel voltak problemaim. Marmint eloszor is volt egy orrpiercingem, amit sajnos szuras helyett lottek (a szurast szoktak ajanlani.) Orvosi fem piercinget raktam bele 3 het utan, az ezt koveto 5 honapban pedig allandoan voros volt korulotte. Nem volt bedagadva, nem valadekozott, senem egetett vagy viszketett. De vorosnek voros volt. Vettem egy szilikon szaru piercinget, betettem, 2 nap mulva kiesett es benott, igy ebbol nem derult ki, hogy most a fem vagy a loves volt a baj..:( aztan 2 honapja csinaltattam egy ajak piercinget (igaz szalonban) de az illeto nagyon nehezen allt neki.. szo szerint kb 20 percig bajlodott vele,amugy az egesz 3 percet vett volna igenybe. Lenyeg a lenyeg az meg teljesen rossz helyre lett szurva.. 3 hetig semmi gond nem volt, majd a 3. heten megjelent egy kis holyagszeru valami belul a szamnal, ami elkezdett novekedni, majd par het mulva ugy feldagadt a szam, hogy muszaj voltam kivenni. Ja igen itt is fem volt eloszor benne, orvosi fem. Igaz miutan elkezdodott az a holyagos dolog, kicsereltem szilikonra, de sajnos megintcsak nem tudom, hogy azert volt-e a dolog mert rossz helyre szurtak, vagy

mert keson csereltem ki szilikonra.. A fulemnek semmi baja nincs a fulbevaloktol (igaz olvastam, hogy az zsiros szovet ezert jobban elviseli a femeket mint pl szajnal a nyalkahartya, vagy orrnal a porc.) Ja igen, meg hazilag lottunk egy helix piercinget is, amit ugyancsak kivettem es benovesztettem, ugy 7-8 honap utan, mert egyszeruen nem akart gyogyulni, es csunyan bevolt dagadva egyfolytaban. De itt sem tudom, hogy a szuras helyett loves volt-e a baj, vagy pedig a femes dolog..

2013. okt. 29. 12:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezt csinálom bőrgyógyászati rendelőben, itt sem előre legyártott tesztet teszünk fel,hanem,olyat amit mi ragasztgatunk a hátra egyenként rátéve az allergéneket. felesleges ilyenért fizetni.
2013. okt. 29. 13:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja! és ezek sem csúsznak el.
2013. okt. 29. 13:42
 10/11 Tomcsó ***** válasza:
Pont ezt mondom, hogy abban az esetben ha egyenként teszik fel ott nagyobb a hiba lehetőség mintha előre legyártott tesztlapot ragasztanak fel.
2013. okt. 29. 18:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!