Tojásallergiás lennék?
Sziasztok!
Tudom, hogy ezzel a problémával orvoshoz kellene fordulni, de érdekel, hogy más tapasztalt-e már hasonlót.
Azt gyanítom, hogy tojásallergiás vagyok, de közben mégsem.
Nem mondanám, hogy rendszeresen eszem tojást, de azért előfordul.
A főtt és buggyantott tojástól kutya bajom sincsen, sőt alapvetően a tojásos dolgoktól sem, kivéve a rántotta.
Már többször észrevettem, hogy akárhányszor rántottát eszek hasfájás, hasgörcsölés és hasmenés a tünet. A webbeteg azt írja (tudom, nem kéne az alapján ítélnem), hogy a tojásallergia száj körüli zsibbadást okozhat, amit szintén érzékeltem már, ilyen bizsergés formájában.
Nem igazán tudom ezt hova tenni, hiszen mint már mondtam a tojásos dolgoktól nincsen bajom, de akárhányszor rántottát eszek tüneteim lesznek, amit azért furcsállok, mert a tojás az tojás, ugyanaz az alapanyag.
Nem tudom, lehet csak túlgondolom és lehet csak mindig már rossz tojást használok a rántottához, ami miatt rosszul vagyok, de túl sok véletlen lenne ez így.
Valakinek hasonló tapasztalat?
Furcsállod, vagy nem, ez van.
A tésztákban, a főzelékek habarásában, a fasírtban nekem sem okoz tüneteket.
A viszont rántotta duplán. Az epémet irritálja, a számban csípős, bizsergetős, zsibbasztós tünet; amikor sütöm, annak a gőzétől durván viszket és begyullad a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!