Allergiás vagyok és bedugult orral EGYÁLTALÀN nem tudok aludni. Konkrétan felébredek, ha éjjel bedugul, alapból meg elaludni se tudok. Emiatt már volt olyan, hogy 2 vagy 3 napig semmit nem aludtam. Mit tehetek és miért vagyok ilyen selejt?
"miért nem tudok szájlégzéssel aludni ilyenkor? Mindenki más miért tud a száján lélegezni ha az orra el van dugulva?"
Nem mindenki tud. Pl. azért nem, mert a garatban az izmok vagy mik túlságosan el vannak renyhülve, vagy ilyesmi. Az ilyeneknek lehet szükségük CPAP-készülékre. (Lásd: alvási apnoé.)
De nem a szájlégzés a cél, mert az túlságosan kiszárítja a nyálkahártyát, amitől sokkal sebezhetőbbé válik, meg persze könnyebben ki is szárad a szervezet.
"kénytelen voltam előszedni a megmaradt FFP2-es maszkokat. Most abban vagyok 0-24, a virágporok kint, és meg bent, mindenki boldog és tünetmentes lettem gyakorlatilag egy nap alatt. Lehet, hogy hülyén nézek ki a maszkban, de így gyógyszer sem kell a jó közérzetért, és a virágpor mellet még egy rakás egyéb sz@r sem jut a szervezetembe..."
Ez jó ötlet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!