Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Allergiás vagyok és bedugult...

Allergiás vagyok és bedugult orral EGYÁLTALÀN nem tudok aludni. Konkrétan felébredek, ha éjjel bedugul, alapból meg elaludni se tudok. Emiatt már volt olyan, hogy 2 vagy 3 napig semmit nem aludtam. Mit tehetek és miért vagyok ilyen selejt?

Figyelt kérdés
aug. 24. 04:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Orvos? Gyógyszer? Orrspray?
aug. 24. 05:38
 2/16 anonim ***** válasza:
77%

Allergológia! Ne kezdjen magadtól orrsprayt használni, legfeljebb Sterimart!

De ha a sima vizes ujjaddal belenyulsz az orrlyukaidba minden kezmosaskor, az is segít.

Mossál hajat gyakrabban, főleg, ha hosszú, cseréld gyakrabban az ágyneműdet, és a már hordott ruháidat ne a hálószobában tárold.

Légtisztító is segíthet.

aug. 24. 06:49
 3/16 anonim ***** válasza:
HEPA szűrős legyen a porszívód is, a légtisztító is.
aug. 24. 06:51
 4/16 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy dög meleg van, de a huzat rossz, mert kavarja a polleneket...
aug. 24. 06:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez van nekem is, de én el menttem allergológushoz, kaptam orrsprayt Nasonexet, tablettàt Zenarót, és azóta tudok aludni rendesen ebben az allergia időszakban is.

Amúgy a parlagfűre vagyok allergiás ami nálam Augusztus végétől Novemberig tart. Orrsprayt csak 7 napig szabad használni mert rá lehet szokni. Mindenképpen keres fel egy Allergológust.

aug. 24. 07:23
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Allergodil orrsprayt is használhatsz. Vizsgáltasd ki, hogy mire vagy allergiás és távolítsd el a környezetedből ezeket. Vannak szájon át szedhető antihisztaminok is, az orvos meg a patikus is segíthet választani.
aug. 24. 08:31
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
A patikus inkább csak akkor segítsen, ha már megvan a diagnózis, amit viszont csak orvos adhat.
aug. 24. 08:34
 8/16 anonim ***** válasza:
Otrivin orrspray a dö beszt.
aug. 24. 23:10
 9/16 A kérdező kommentje:
Voltam már orvosnál, semmit nem tudnak velem csinálni, antihisztamin alig hat. Érösszehúzó orrcseppet kaptam, de amikor a kérdést írtam épp nem volt nálam semmi gyógyszer. A problémám leginkább az, hogy miért nem tudok szájlégzéssel aludni ilyenkor? Mindenki más miért tud a száján lélegezni ha az orra el van dugulva? Ezen agyaltam épp, hogy ha 100 évvel ezelőtt élnék, belehalnék egy allergiába? Mert nem kapok levegőt? :(
aug. 25. 14:34
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem játszik közre véletlen orrpolip vagy egyéb az allergián kívül?
aug. 25. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!