Hogy nyugtassam meg a testvéremet?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy az öcsémnek (8 éves fiú) van egy teljesen képtelen félelme. Erdő közelében lakunk, és attól fél, hogy abban az erdőben él a jenki, mert állítólag egyik este hallott onnan valamit. Én pedig próbálom neki elmagyarázni, hogy jenki nem létezik, ez csak egy kitalált szörny vagy mi, nincs mitől félnie, de egyre jobban beleéli magát ebbe, esténként egyre nehezebben alszik el, szerintem már a pánikroham sincs olyan messze.... tegnap este is sírva aludt el. A szüleink csak legyintenek, hogy "majd kinövi", de szerintem ez nem megoldás, és nem tudom, hogy én mit tehetnék azon kívül, hogy nap mint nap elmondom neki, hogy nincs jenki. Próbáltam beszélni anyuékkal, de csak a szokásos "majd kinövi, ez csak pár napig fog tartani nála"-magyarázkodással jöttek. Ti mit tennének, mit tudtok javasolni?2019. júl. 5. 21:56
11/13 anonim válasza:
Irány a szakember.
Öcsémnek is beadtam valami kitalált lényt 4 evesen, de ő se félt tőle, es 2 hét utan elfelejtette.
12/13 anonim válasza:
Gyermekpszichológus többet tud segíteni minthogy elmondja: "nem létezik" mivel neki ez a szakmája, az ilyen és hasonló problémák megoldása.
13/13 anonim válasza:
Jó lenne tudni, hogy mit hallott... Mert ha valakitől kintről hallott valami szövegfoszlányt amiben szerepelt a jenki, akkor csak egy beszélgetés lehetett, esetleg rádió stb. A jenki amerikait jelent.
Vagy jetit értett alatta, de az meg megint más. Mondd meg neki, hogy az erdőben nincs jeti, mert itt nem maradna életben. Azok a hideget szeretik, mint a jegesmedvék. :)
30/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!