Hogyan állítsam le a testvéremet?
Van egy 15 évvel idősebb testvérem, aki már külön él tőlünk, de tartjuk a kapcsolatot, rendszeresen beszélünk és hétvégente is mindig találkozunk. Alapvetően semmi bajom nincsen vele, a korkülönbség ellenére is jól kijövünk egymással, el tudok vele beszélgetni, de van egy idióta szokása, amivel az őrületbe kerget. Nem tudom, hogy mi az oka ennek, a mindentudó jóistennek képzeli magát vagy mi baja van, de úgy érzi, hogy neki mindenhez köze van, mindenről tudnia kell, mindenbe bele kell szólnia és mindig mindent jobban tud. Mint már írtam, szoktam vele beszélni és soha nem titkolóztam előtte, mert nem éreztem szükségesnek. Mindent megosztok vele, ami őt is érinti, érdekelheti, fontos vagy ilyesmi, mert tényleg szívesen beszélgetek vele. Viszont már a tököm tele van azzal, hogy mindig kotnyeleskedik, minden apró hülyeségre rákérdez és már konkrétan vallat, faggat... Nem arról van szó, hogy valami óriási titkaim lennének vagy akármi, de így ennyi idősen már nem érzem úgy, hogy az életem minden percéről be kell számolnom a testvéremnek. Sokszor olyanokra kérdez rá, amihez szerintem nincsen semmi köze vagy akár nekem sincsen halvány lila fogalmam sem, vagy már el is felejtettem, mert annyira jelentéktelen dologról van szó. Mindig minden apró kis baromság érdekli, pl. hová megyek, kivel megyek, miért, mikor érek haza, merre mentem, miről beszélgettem xy-nal, miért nem beszélgetek xy-nal stb., de akár képes a barátaimról, az ő személyes dolgaikról kérdezgetni, amiket már végképp nem értek. Ha valamit nem akarok neki elmondani vagy megmondom, hogy nem tudom, nem emlékszem, akkor meg hisztizik rajta, hogy miért nem.... Nyilván ilyenkor én vagyok a rossz, a hülye, a bunkó, a titkolózó és jön a baromságaival, hogy biztosan hazudozok, biztosan belekeveredtem valamibe, biztosan drogozok meg nem is járok be az órákra, valami rosszban sántikálok és hadd ne folytassam. Ezeket ilyenkor előadja a szüleimnek is, akik amúgy alapból egyáltalán nem ilyenek, de ha állandóan ezt hallgatják, akkor néha már ők is hajlamosak így viselkedni, mert rábeszéli őket a testvérem. Egyszerűen nem tudom, hogy mit kezdjek ezzel, de már elegem van belőle és lassan már fel tudnám pofozni, mert meg sem hallja, amit mondok.
20/L
En az ilyet kizartam az eletembol. :D Ne felj kizarni.. Miert foglalkozol vele? Ne tolts vele idot ne irj neki vissza, es maris nyugi van.!!
Nem kell rokonnal se jopofizni mert rokon es ? Engem is zavart rokon..kirekesztettem a sajat kis eletembol aztan kesz.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!