Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megjavítható egy rossz testvér...

Megjavítható egy rossz testvéri kapcsolat valaha is? (hosszú lesz)

Figyelt kérdés

Én 31 vagyok, a nővérem 38. Feltestverek vagyunk, anyu közös. Kicsi korunkban nagyon jó volt a viszony köztünk, talán olyan 23 éves korom körül kezdtünk eltavolodni egymástól és kezdett egyre több apró konfliktus kialakulni. Volt amikor minden szuper volt köztünk, aztán minden elromlott egy perc alatt.

18 év házasságbol lépett ki 3 éve mert csalta a férje és azóta pasizik ezerrel és mikor pasija van, engem és a szüleinket lesz.rja. Egyedül anyánk öccse és annak családja az isten, mert ők minden pasiját elfogadjak. Mi pedig fenntartásokkal kezeljük őket, ami a nővéremnek persze nem tetszik. Így a szüleinkhez ha nagy ritkán hazajon, pár percet marad és rohan is át anyu öccse családjához. Ez fáj a szüleimnek, engem pedig bosszant, mert ha az épp aktuális dobja őt, akkor viszont képes hetekig anyámék nyakán lógni és sirni, hogy neki mennyire rossz.

Mindketten külön élünk már a szüleimtől es ma történt, hogy kifakadtam és mindent a fejére olvastam. Hogy csak akkor vagyunk neki jók ha nincs más és épp egyedül van.

Ő kiakadt és nagyon csúnya dolgokat vágott a fejemhez. Anyuék persze konfliktus kerülök, nem szóltak bele pedig ők is azon a véleményem vannak, mint én.

A nővérem azzal zárta a beszélgetést, hogy többé nem vagyunk testvérek.

Nem érzem magam bűnösnek, jogosan mondtam el neki a véleményem és ha ő többé nem tart a huganak, akkor legyen így. De láttam a szüleimen, hogy ez fáj nekik.

Mit lehet ilyenkor tenni, ha nekem van igazam? A Béke kedvéért kérjek bocsánatot? Vagy hagyjam a francba a nőverem? Mert jelen pillanatban legszivesebben ezt tenném.

Valóban én vagyok a rossz testvér?

2019. ápr. 26. 18:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De az ő élete kihatassal van a szüleim és az én életemre is, lévén, hogy nem jó a viszonyunk. Tudom, hogy sosem leszünk jó testvérek már, azt ő mikor én 11 éves voltam elrontotta, de mindig kapott esélyt, csak sosem élt vele.
2019. szept. 12. 20:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Azt érzékelem,hogy azért rossz főleg a viszonyotok, mert nem fogadjátok el a pasiját. (ezt írod)

Te jól éreznéd magad, ha azt hallgatnád egyfolytában, hogy miért ilyen férfival vagy? Hogy a pasi minden részébe belekötnek, és az sem jó ezáltal, amit te csinálsz.

"Ő már akkor elrontotta a kapcsolatunkat, mikor én 11 éves voltam"

Ezt ismerem (keserű mosoly). Van valaki, akit lehet hibáztatni, akire a szüleid is kenhetnek mindent.

A féltestvérem fiatalabb mint én, apámtól van. Apám egy csomó butaságot mondott gyerekkoromban, miközben erőltette, ahogy a csövön kifért, hogy jó viszonyom legyen a testvéremmel. Tehát: ő úgy álmodta meg, mint habos-babos rózsaszín testvéri kapcsolatot, miközben az én anyámat elhagyta, megdugott, akit ért, és felcsinálta azt a nőt. Mióta megvan, a féltestvérem a kedvenc. Én a nagy büdös senki vagyok. Szeretet nem lehet kötelezővé tenni, ezért az egész kapcsolat kuka lett, mára már az apámmal is. És ezt ő nem érti. Ha azt mondom neki, hogy jobban szereti a féltestvéremet, akkor én a féltestvéremet szidom. Kész ,én befejeztem mindkettővel. Húsz évet vett el az apám az életemből, amit nekem nem ad vissza SENKI. Azért, hogy neki legyen egy jó numerája, meg utána egy kedvenc gyereke. Nekem ehhez mi közöm van?

Én vagyok a hibás? Azt hallgattam évekig, hogy mi hárman vagyunk egy család (az a nő elhagyta apámat), mondtam, hogy én ezt nem így gondolom. A féltestvéremnek gondolom nem kellett mindennap rólam beszámolót hallgatnia, nem volt agyonerőltetve, hogy én vagyok. HOgy felhívjon, hogy törődjön velem. Ekkor még elég fiatalok voltunk.

Nekem erőltetnem kellett néha egy találkát. Attól kezdve, hogy szétmentek, apám engem nem támogatott, akkor még kiskorú voltam. De rengeteg olyan mérget öntött belém a történeteivel, amiket elmesélt, kizárólag az ő szemszögéből, ami széteszi néha a gyomrom, még mindig. Most hogy így írom, okádnék. Ez szimplán az ideg. Az hogy hány évig sulykolta nekem a b&r&mságait. Ő nem "hagyott el' engem. Jobban jártam volna. Nekem sem ment elsőre. Felnőttként kértem tőle a szakmájába vágó tanácsot. Úgy megsértődött, hisztériázott, mint egy p.csa, hónapokig nem szólt hozzám. Hiába tudta meg, hogy kórházban is voltam.

Diplomás ember.

Azt hallgattam egész életemben,hogy miért így, miért úgy csinálok valamit, miért nincsen, miért nem csinálom, miért nem így csináltam, miért nem úgy csináltam, ahogy megmondta.

Nem emlékszem, mikor kérdezte meg utoljára, hogy hogy vagyok.

Újabban csak pár hónapja nem beszélünk. Én nem tudok mit kezdeni vele.

Ez a másik oldal véleménye.

2019. szept. 14. 18:17
 13/13 anonim ***** válasza:
A féltestvéremmel nem beszélek szintén. Nem tervezem megjavítani a kapcsolatot. Fentiek ellenére (nincs benne minden), volt próbáltam, gesztust is tettem. Nem megy. Ennyi, vele semmiképpen sem akarom, és kész.
2019. szept. 14. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!