Öcsémet lerabolta anyagilag az új nője/felesége?
30 éves, az első barátnője. 3 hónap után azonnal összeházasodtak. A csaj kisebbségi telepről jött, még áram sem volt náluk! Állítólag (nagyon szeret panaszkodni). Elhízott, nagydarab de amúgy csinos lány. 0 forinttal érkezett a házasságba, egy fodrász szalonban dolgozott és 4 másik csajjal lakott egy lepusztult albérletben.
Öcsém megörökölte a nagyszülők 40 milliós házát, felújította sok pénzzel és munkával! A kis feleség szépen rábeszélte hogy adják el mert túl nagy nekik és a családunk tudta nélkül (annakidején én is szerettem volna a házat de ugyanannyi készpénzt plusz a családi nyaralót kaptam meg azonos értékben, mert az öcsém ráhisztizett hogy ő mennyire akarja) lecserélték egy 20 milliós másfélszobás lakásra. A maradék pénzből kifizették a nő 2 milliós személyi kölcsönét, vettek neki 3 millióért egy autót, a maradék 15 millióért megvettek egy üzlethelységet és berendezték fodrászatnak! A csaj nevén van az üzlet, minden számla neki szól, az autó is a nevén van! A család teljesen ledöbbent, gyakorlatilag adott a pár hónapja ismert nőnek 20 millió forintot csak úgy! Mondtam neki hogy ennyi pénzből vehetett volna magának jobb nőt is! Komolyra fordítva, ha már elherdálta a családi házat akkor a saját jövőjébe fektethette volna!
Legjobb: a csaj már most ordibál vele, szidja és ultimátumot adott: ha gyereket akar akkor keressen jobb munkát mert egy gyereknek külön szoba kell és tér!
Mit tudnék tenni mint testvér? Így járt aztán ennyi?
Nem ismerlek, Kérdező, de eléggé azt érzem ki a sorok közt, hogy jobban aggódsz a családi vagyon, mint az öcséd egészsége miatt. Kb. minden egyes tételt számszerűsítesz, dobálózol a milliókkal, haragszol az öcsédre, amiért elhappolta előled a családi házat, amit még felelőtlenül el is herdált. Holott ez az ő élete. És ha jól értem, te sem jártál olyan rosszul.
Amúgy az öcséd szegény elég naiv és tapasztalatlan, de 100x jobb alkupozícióban van, mint a "felesége". Ki kell adnia a nő útját, amíg "csak" ennyi az anyagi/érzelmi veszteség. Azon kívül, hogy ezt közlöd vele, mást nem tudsz tenni, ha benne van a rózsaszín felhőben, nem fog másként cselekedni.
Gondolom az öcséd igazi okleveles lúzer, az a tipikus szerencsétlen pasi, aki még pénzzel sem tud nőt szerezni. Nyilván mikor 30 évesen végre talált egy nőt, aki hajlandó volt hozzányúlni, annyira boldog lett, hogy mindent megad neki, csak maradjon mellette. Ugyanis tudja, hogy soha többé nem lenne esélye senki másnál.
Nem tudsz mit tenni, ha neki így jó, csak csinálja. Szerencsére nem a te pénzeddel játszik, így neked nem kell foglalkoznod vele.
Putriból jött a csaj, ahol még áram sem volt, de azért jogsija van? Mert hogy kapott egy autót, gondolom nem nézegetni....
Máskor megfontoltabb kamukérdést írj ki, ahol nem ütköznek a dolgok.
Az előző pasija fizette be ... nem mondta senki hogy a putriból jött ki, hanem ott nőtt fel. Nem véletlen hogy fodrászatban dolgozott, albérletben lakott! Nem tudsz olvasni? Rakd össze a képet.
Amúgy igen, az fáj a legjobban hogy el lett költve egy ócska nőre a nagyszülői ház! Mindig is a családunké volt, úgy adták oda neki a szüleink, hogy jó kezekben lesz! Ha én kapom meg, életem végéig boldog lettem volna benne. Az öcsém meg vehetett volna egy ugyanolyan lakást mint most, meg lett volna egy kis nyaralója.
Amúgy semmi jelentősége hogy roma vagy nem a csaj! Nem erről szól a dolog. Hanem hogy nincs kultúrája és ha pénzt lát ráveti magát azonnal!
Ha a tesódnak jó így, akkor nem tehetsz semmit. Egy jó ügyvéd tudna talán segíteni, de azt akarni kell a testvérednek is. Házassági vagyonjogi szerződést egyébként bármikor lehet kötni, tehát a házasságkötés után is.
A nagyszülők házat megpróbálhatod esetleg megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!