Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy nyissam fel a testvérem...

Hogy nyissam fel a testvérem szemét?

Figyelt kérdés

Már 2 éve, hogy összejött egy lánnyal aki cigány. Nem tudom milyen mértékben de a neve az az.

Plusz még erre van egy gyereke akit a tesóm nevel már. Már mikor össze jöttek is mondtam neki, hogy ezt jól gobdolja meg. Cigány is, gyereke is van. De a tesóm hajthatatlan, mindig azt mondja hogy ő nem olyan és a családja se.

Igazából az egész családunkat nem zavarja csak engem. Mikor ott vannak is egy mondatot nem tudok vele váltani annyira ellenséges nekem. Hogy a szüleim asztalánál eszik, aztán ott pörög hordja a tányérokat el mintha otthon lenne.

Egyre inkább azt érzem, hogy behalozott mindenkit és nem tudom hogy nyissam fel a testvérem szemét.

2019. márc. 17. 07:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%

Mégis miért avatkoznàl bele? Felnőtt ember, az ő döntése, hogy kivel van együtt. Tudta 2 éve is, hogy cigány és van gyereke. Nem zavarta és azóta sem.

Ne szólj bele. Ex jobbikosként volt egy erősen rasszista életszakaszom, mégis úgy gondolom, hogy nincs jogod különbséget tenni csak azért, mert cigány. Tehet róla, hogy hova pottyantotta le a gólya? Ha normális életet él, nem olyan, mint a cigányok általában, akkor mi a probléma?

2019. márc. 17. 07:15
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

A testvéred felnőtt. Semmi közöd az életéhez. Ha nem kedveled a választottját, akkor dönthetsz úgy, hogy nem tartod velük a kapcsolatot.

Ha két éve együtt vannak, miért ne érezné már otthon magát a szüleid házában, akik szeretettel fogadják?

2019. márc. 17. 07:20
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Szíved joga rasszistának lenni, csak rohadtul ne várd, hogy megdícsérjek érte.
2019. márc. 17. 07:23
 4/17 anonim ***** válasza:
91%

"összejött egy lánnyal aki cigány. Nem tudom milyen mértékben de a neve az az"

Azaz még az sem biztos, hogy egyáltalán cigány - mert csak a neve nem jelent semmit!

Emellett jobb lenne, ha a saját életeddel foglakoznál és másoknál akarnád a sz__rt keverni!

2019. márc. 17. 07:24
 5/17 A kérdező kommentje:
Attól még az. Látszik rajta is.
2019. márc. 17. 07:32
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

Jó, mondjuk az. És? Milyen szempontból érdekes ez?

Egyébként te milyen nemzetiségű vagy? És milyen mértékben? Biztos, hogy a felmenőitek között mindenki echte magyar? Hány generációra visszatekintve? És ha nem: na és? Miért érdekes az, hogy van-e a felmenőid között mondjuk sváb, vagy tót, vagy akármi? Hogyan befolyásolja az a te jelenlegi életedet?

2019. márc. 17. 07:50
 7/17 anonim ***** válasza:
85%
Te meg bunkó vagy, mégse tagadtak ki.
2019. márc. 17. 08:01
 8/17 anonymousreview60 ***** válasza:
90%

1. Az írásodból alapvetően bizonyos mértékű rasszizmust olvasok ki. Ez nem szép dolog.

A másik: Okoz-e a testvéred életében bármilyen konfliktust, hogy a lány roma származása? Ha nem, akkor ne keverd a dolgokat!

"tt pörög hordja a tányérokat el mintha otthon lenne" Eszerint házias, ami a roma nőkre jellemző a kultúrájukban a nőkre kiosztott "hagyományosabb" szerepek miatt. Emellett a segédkezéssel is mutatni akarja, hogy dolgos-rendes, jó benyomást akar kelteni. Ha ezt otthon a tesódnál is így csinálja, akkor ez nem csak színlelés, hanem alaptermészet, ami klassz.

2019. márc. 17. 08:08
 9/17 anonymousreview60 ***** válasza:
93%
2. Ilyen jellegű belekötéseket a másik életébe olyan emberek szoktak tenni, akiknek nincs vagy nem sikeres a magánéletük. Van párkapcsolatod? Jól működik? Szerintem nem. Te a roma lánnyal vagy előítéletes, én az ilyen kérdések feltevőjével. Azért is, mert ismerem ennyire az egykori fajtámat.
2019. márc. 17. 08:10
 10/17 NikoGame válasza:
19%
Szia! Honnan tudod hogy az a személy rossz mert cigány? Képzeld én is az vagyok de csak félig, és még is büszke vagyok rá mert az életem tele van kalandokkal vággyalak mint a rendes magyar embernek is! Ember változtass az életeden a te utadat járd!
2019. márc. 17. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!