A testvérem 2017 őszén a feleségével az oldalán elzárkózott előlem, mert butaságot csináltam, mit tegyek (részletek lent)?
2017 őszén a testvérem nyert egy novella író pályázatot (1. helyezés).
A sógórnőm feleségének az édesapja kitette a hírt Facebookra. Én fogtam és megosztottam.
Ezt zokon vették a testvéremék, elvégre ők személyesen akarták informálni a családot.
Jogosan lettek dühösek. A kiírást leszedtem és elrejtették előlem a Facebook-jukat. Vagyis én nem láthatom se a régi se az új posztjaikat semmiről, de ismerősök vagyunk. Nem hívnak át magukhoz, nem keresnek.
Ezerszer bocsánatot kértem, amit komolyan
gondoltam, leírtam, elmondtam, hogy sajnálom, elmondtam, hogy értem a következményét (és meg is fogalmaztam) és bánom, áttárgyaltam velük, de a kapcsolatunk ugyanolyan és hiányoznak. Sajnálom! Olyan jó lenne, ha megint megosztanának velem is dolgokat, mint régen.
Esetleg van köztetek, akitől elzárkóztak a rokonai? Hogyan értétek el, hogy megbocsássanak? Hogyan szereztétek vissza a bizalmukat? Illetve mennyi időbe telt?
Szerintem eleve az indok sem jogos, ha az apja kitette Facebookra, akkor ha azt csak kedveled, vagy hozzászólásban még egyszer gratulálsz, már akkor is megláthatták volna a te ismerőseid is. Be lehet állítani azt is, hogy ne lehessen megosztani a bejegyzést, tehát ha még ez se volt beállítva, végképp nem volt okod azt feltételezni, hogy ez titok. Az meg, hogy emiatt másfél éve nem szólnak hozzád egyenesen nonszensz.
Hogy mit lehetne tenni nem tudom, mert már a problémát is nehezen értem meg. Hívd fel őket mi újság, hogy vannak, hívd el őket te magadhoz és persze ne pletykálj (??) róluk.
" A sógórnőm feleségének az édesapja kitette a hírt Facebookra. "
Bocsi, de apuci hibázott, ha szem3lyesen akartak volna bejelenteni, neki se kellett volna kitennk a hirt.
Bocsi, a sógornőd felesége? Kicsit elkavarodtam itt a szálakban.
Mindenesetre szerintem ezt a dolog erősen túlreagálta a másik fél. Nem hiszem, hogy ennek az elzárkózásnak csak ennyi állna a hátterében. Biztos, hogy nem volt más előzmény?
Ne haragudj, de vicc az egész. Ha a "sógórnőm feleségének az édesapja" (ezt így nem tudom értelmezni, tehát valaki a családból) kitette, akkor nem volt titok. Vagy ú szúrta el. Másrészt ez nem akkora volumenű dolog, mint mondjuk, hogy babát várnak, és ott rontod el a meglepetést.
1 szó mint száz, nevetésgesen és gyerekesen viselkedtek a tesódék, nincs miért esedezned a bocsánatukért.
Hihetetlenül haragtartóak, nem tudom, nem arról van -e szó, hogy "csak egy indok kellett", hogy "valamiért megharagudhassanak", "jogosnak tudják kimondani haragjukat"...
Számomra abszurd hogy ennyi idő távlatából ezt "sohasem felejtik el"...
"csak egy indok kellett", hogy "valamiért megharagudhassanak", "jogosnak tudják kimondani haragjukat"...
Ezt olvasva és a többi kommentet akkor arról lesz szó, hogy régóta utáltak a testvéremék és kapóra jött, hogy elrontottam meglepetést vagy esetleg az utolsó csepp volt a pohárban. :( Akkor nincs mit tenni, ez már így marad? :(
Hiányzik a bizalmuk és hiányoznak ők is :'(
Na de ha ő kiírta a Facebookra, akkor már nem személyesen közölte, nem? Bárki láthatja..
Amúgy meg, gyerekesek, ha ilyen apróságért halálra sértődnek...
Természetesen az igazságot senki sem tudhatja, elhiszem hogy ezt fájt olvasni, nem biztos hogy előtte is utáltak, csak nagyon fura, hogy ennyi idő távlatából ilyen miatt még mindig tartják a haragot.
Ha ilyen haragtartóak, bármi máson is megsértődhettek volna bármikor, akár félreértelmezett mondaton, bármin...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!