Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti mit gondoltok erről?

Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Szerintetek ebben a szituációban ki az úgy mond bűnös?

Szóval, elkezdtem dolgozni, és az abból megszerzett pénzből eldöntöttem, hogy beszerzek egy kávéfőzőt, és mindent, ami ahhoz kell. nyílván itt mindenkinek más igényei vannak, én külön vettem csészéket magamnak, olyan minőségi kávét, amivel megakartam magamat ajándékozni. És erre jön a báttjám, aki úgy gondolja, hogy bármilyen bele adás, vagy saját rész bele adás helyett, elkezdi használni a kávéfőzőmet, a drága kávémat, (amit még én magam is alig merek néha inni, emiatt vettem egy olcsót is... ) és az én csészémből issza, bármilyen megkérdezés nélkül...

oké lehet engem önzőnek, meg irigynek tartani,de mégis ezt hogy képzeli? ráadásul nem a legjobb a viszonyunk.

mert ha még megkérdezne, vagy beleadna, akkor még talán, de így... azzal a cím szóval, hogy neki ez a kedvence..

felháborító, hogy közel 30 évesen ezt csinálja.

2019. márc. 17. 01:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
79%

#20-as oké értem mit akarsz mondani, és van benne igazság.

És oké ha nem akarja hogy használják vigye be a szobájába.

De ha vesz egy kávét(mindegy hogy dárga vagy sem), azért akkor annyi nem fájna a bátyjának hogy megkérdezi, vagy szólna hogy "ittam belőle"

Csak azért gondolom így mert mi sem iszunk itthon egyforma kávét, de ha megkostolánk a másikét legalább kérdezek hogy nem baj ha...?..

De persze ez oda-vissza alapon működne.

2019. márc. 17. 08:47
 22/39 anonim ***** válasza:
26%
Basszus, írni sem tudsz... (báttjám) bunkó!
2019. márc. 17. 08:48
 23/39 anonim ***** válasza:
0%

21!

Mert ő mindig megkérdezi, mielőtt eszik vagy iszik valamit, hogy lehet e? Család, bakker, család. Ha valami kint van a közös helyiségékben, az kozos hasznalatra van.

2019. márc. 17. 08:52
 24/39 anonim ***** válasza:
91%
Félig egyet értek a kérdezővel, félig meg nem. A kávéfőzőt szerintem ne sajnáld a családodtól, ha normálisan tudják kezelni, nem lesz attól baja, hogy nem csak te használod. A drága kávét illetően viszont teljesen igazad van, attól, hogy egy család vagytok, az ilyen luxus dolgokat nem kötelező megosztani egymással - gondolom az olcsó kávét nem sajnálnád tőle. Amikor a szüleimmel és a tesóimmal éltem, előfordult, hogy valaki vett magának valami "fancy", drága cuccot, kérdezés nélkül eszünkbe sem jutott rájárni. Az meg, hogy a cuccaid között turkál, felháborító - és igazából ez támasztja alá a te igazad.
2019. márc. 17. 08:55
 25/39 anonymousreview60 ***** válasza:
83%

Asszem itt az írogatók nagy része el van tévedve. Érthető a felindultságod.

„amivel megakartam magamat ajándékozni” Tudott a bátyád erről az alapvetésedről? Ez alapján érthető a felindulásod, mert ez olyan, mintha nősülnél, és a földesúr élne az első éjszaka jogával. Ez nálad afféle egészséges önünneplés lett volna, az énidő luxusa az első keresetből.

„És erre jön a báttjám, aki úgy gondolja, hogy bármilyen bele adás, vagy saját rész bele adás helyett, elkezdi használni a kávéfőzőmet, a drága kávémat” Ez bunkóság, kivéve ha te is használtál az ő keresetéből cuccokat korábban. Nem kellett az ő fizetéséből elvenni pl. a te ruháidra egykor, mert megszorult a család?

„ráadásul nem a legjobb a viszonyunk.” Ennek gyökerét érdemes lenne feltárni, mert a leírtak alapján nem ez az egyetlen tünet. Talán kivételeztek veled a szüleitek és a bátyád így torolja meg?

„mert ha még megkérdezne, vagy beleadna, akkor még talán, de így... azzal a cím szóval, hogy neki ez a kedvence..” Mond el neki, hogy téged miért zavar, és hogy hagyja ezt abba. Ha nem érti meg, akkor a gépet, kávét el kell zárni.

#3 „családi fészek, tavaly érettségiztem, és nem rég óta kezdtem el dolgozni. És igen nekem ez a világ legnagyobb problémája, hogy egy felnőtt férni az én munkám gyümölcsét fogyasztja.” Értem én, az első jutalom. Mintha a csajodat is megdugná 2 éjszaka után.

#4: „És itt több ezer forintról beszélünk, amiért én megdolgoztam, és ez nekem igen soknak számít. első munkahelyem.” Ezt egyértelműen mond el neki, és kérd vissza az árát!

#7: „ti nem 19 évesek vagytok, aki próbálna önállósodni, csak nem még nem tud. hova tudnék én költözni? ellenben egy közel 30 évesnek már saját családdal kéne lennie, nem itthon.” Vagy legalábbis saját bér/lakásban.

#10: „egyébként az is szokása, hogy ha én veszek magamnak valamit és a szekrényembe rakom, képes megnézni hogy mit vettem,” Ez bunkóság. Mond el neki! Ha nem hagyja abba, akkor minden egyes eset után menj át, és nézd meg te is, hogy mije van. Ha ez nem tetszik, akkor mond el, hogy te is pont így érzel vele kapcsolatban, és hogy ezért szeretnéd, ha abbahagyná.

„és nem tudom mit érez ilyenkor de csak arra tudok gondolni hogy zavarja hogy nekem van és neki nincs,” Dolgozik, csak rossz a fizetése vagy elherdálja?

„vagy nem tudom miért érdekli őt hogy mit veszek a saját pénzemen...és turkál, keresi a szekrényembe...felháborító. persze az ő cuccai tabu nekem...akkor ennyi erővel az enyém is az ő neki.” Ezt jól látod. A szüleitek nem igyekeznek köztetek békét teremteni?

2019. márc. 17. 09:08
 26/39 anonymousreview60 ***** válasza:
39%
#23 "Hát bocsi de én nem értek veled eggyet. A testvéred. Nem kellne hogy sajnáld rá a kávét. Sőt az ember semmit se sajnal a testvérétől... " De a te testvéred valószínűleg viszonozza is, és valószínűleg nem mustrálja és túrja fel a cuccaidat. Nem magunkból kell kiindulni, hanem az ismert tényállásból (a kérdező leírásából: információ + stílus). Örülj neki, hogy ilyen franküó testvéred van. Sokaknak lehúzós, kihasználós senki.
2019. márc. 17. 09:13
 27/39 A kérdező kommentje:
Nem értem miért írtok ilyet, hogy család, meg egy családban minden közös, a hűtő is meg a sütő is...igen de azt nem én vettem, hanem a szüleim teremték meg NEKÜNK. ezt viszont ÉN teremtettem meg magamnak. ennyi erővel, ha vennék egy autót, azt is használgassa csak úgy szó nélkül? illetve benzit nem fizetve? szerintetek ha ez lenne a szituáció, akkor is nektek lenne igazatok?
2019. márc. 17. 13:13
 28/39 anonim ***** válasza:
48%
Ti nem vagytok család..
2019. márc. 17. 13:14
 29/39 anonim ***** válasza:

Én az autóra is azt mondanám, hogy használja, ha épp nekem nem kell, és megtankolva hozza vissza. Nyilván nem minden nap, de alkalmanként.

A kávéfőző ugyanez. (Sőt, olyanabb, mert a kávéfőzőn nem látszik, hogy hányszor főztek vele kávét, szemben a kocsival ugye.) Használja nyugodtan, de legyen tiszta, ha én akarom hasznalni, és ne az én kávémat igya. Ennyi.

2019. márc. 17. 13:20
 30/39 $$$$$ ***** válasza:
Pontosan. Nekem ha a kocsimat használgatnák tesomék akkor se haragudnák rájuk. De egyebkent azert a benzin kicsit drágább mint a kávé... De mint mondtam azt is megengedném nekik... Persze a kocsinál már nyilván elvárnám hogy kérjék el...
2019. márc. 17. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!