Ugye, hogy veszélyes az, amit csinál?
Tesóm minden reggel kap a szüleinktől kajapénzt, de rájöttem, hogy ő semmit sem eszik az iskolában, mert a fiókjában egyre több és több pénz lesz, olyan szinten, hogy a suli kezdete óta már 2 Adidas cipőt és egy Calvin Klein pulcsit vett magának, a saját pénzéből. Persze, nem tudhatom, hogy mikor vesz magának valami kaját, de szerintem nem túl gyakran, mert szülinapokra ajándékot szoktunk kapni, nem pénzt, tehát más honnan nem lehet pénze, csak ebből. És sokszor még suli utn magántanárhoz is megy, tehát van amikor 8 órán keresztül egy falatot nem eszik.
És én ezt mondtam neki, hogy tudom, hogy ezt csinálja és hogy ez nagyon nem egészséges, de ő csak letagdta és hogy ne üssem bele az orrom az ilyenekbe.
Mit csináljak, szóljak anyuéknak?
20-asnak igazat adok.
Amúgy elképesztő az itt tapasztalt hozzáállás, ez a "semmi közöd hozzá", meg ilyenek. Ez a divat a családokban, nem foglalkozunk egymással, félrenézünk? Megáll az eszem. Nem csoda, hogy az ide írogatók 90%-a lelki nyomoronc, ha az a természetes, hogy családon belül leszarjuk egymást.
Én mondjuk azért nem ettem az iskolában sosem, és tettem félre a pénzt, mert:
a) nagyon keveset kaptam. Átlagban napi 200 Ft-ot.
b) én is ruhára (turkálósra) költöttem. Mert egyébként kb. sosem kaptam ruhát.
Na, ezt egyszer észrevette valaki, és ellopta. Kb 5.000 Ft volt már akkor. Kicsi voltam. Cs....szettül fájt.
Valóban elég egészségtelen, de szerintem már van annyira nagyfiú, hogy el tudja döteni, melyik számára a fontosabb: a Calvin Klein pulcsi vagy az egészsége.
Meg amúgy még ha be is árulod a szüleiteknek, hogy ezt csinálja, mit csinálnak vele? Berakatnak a fogtömésébe egy mini ttkos kamerát és figyelik, mikor eszik? Vagy minden nap elmennek érte az iskolába és kikérdezik a büfésnénit, vett-e nála aznap bármit is a testvéred? Esetleg felbérelnek valakit, hogy játssza el az új osztálytársat és minden nap küldjön nekik jelentést arról, látta-e enni? :D
22-es mert nalatok mindenki beleszol a masik dolgaba hogy a penzet mire kolti vagy epp mikor eszik? Azigen.
Nem arrol van szo hogy lecarjak egymast vagy nem torodnek egymassal, de ne turkaljon mar a fiokjaba basszus mert irto nagy pofatlansag es biztosan nem azert nyult bele mert gyanitotta hogy nem eszik, kutakodott pofatlanul es akkor vette eszre a sok lovet biztos. Attol mert testvere semmi koze a cuccaihoz, nem kell rohanni anyuhoz rokton hogy jaj a teso nem eszik meg van penze. Ez is eleg gaz egy csaladban az arulkodas es a kutakodas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!