Van egy nagyon kanos hullámos papagájom, akinek enyhén ferde hajlamai vannak, és már-már veszélyes amit csinál. Mi ez, és mihez kezdjek a helyzettel?
Nagy kalitkán van, benne 2 tojó nimfa, egy hullámos hím, és egy hím kacagógerle. Eredetileg három tojó nimfa volt a felállás, de az egyik elrepült. Ez a nimfa volt úgymond a "párja" a kis hullámosnak. Próbált vele párosodni, etetgette, gondunk sosem volt belőle. Viszont mióta elrepült, a hullámos még a legyet is röptében. Kezdte a másik két tojóval, de mivel azoknak most tojásaik vannak és nem engedik a közelükbe, ezért áttért a gerlére. Ugyanúgy "tevékenykedik" az ő hátán is, mintha tojó lenne, az a szerencsétlen meg nem tud merre menekülni előle. Ez kb. egy hete megy így, mostmár nem menekül, a hullámos meg etetni próbálja, de mivel a gerle nem fogadja el tőle a kaját, összekente vele a jobb szeme körüli részt. Ma pedig már annyira eldurvult a helyzet, hogy ki is sebesedett a szóban forgó rész.
Különraktam a gerlét a többiektől, lefertőtlenítettem a sebet, de nem tudom hogyan tovább. Ha veszek egy párt a hullámosnak, félek hogy sokan lesznek a kalitkában, ha elkezdenek költeni, meg abban sem vagyok biztos, hogy a többi madár tolerálná. Külön nem tudom tenni a hullámosokat mert nincs helyem több kalitkának (van egy pintypár is egy másik helyiségben).
Passzoljam le valakinek? Mit tegyek?
A gerle most egy rögtönzött helyen van, egy fás ládában, rácsos tetővel. Gyakorlatilag olyan mint a régi kalitkája, mielőtt hazahoztuk volna. Nem túl mozgékony, ezért neki ideiglenesen megfelel, a hullámosnak viszont nem lenne jó.
A kalitka ehhez hasonló, csak nem ennyire magas a talpa és picit hosszabb: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!