Ugye, hogy veszélyes az, amit csinál?
Tesóm minden reggel kap a szüleinktől kajapénzt, de rájöttem, hogy ő semmit sem eszik az iskolában, mert a fiókjában egyre több és több pénz lesz, olyan szinten, hogy a suli kezdete óta már 2 Adidas cipőt és egy Calvin Klein pulcsit vett magának, a saját pénzéből. Persze, nem tudhatom, hogy mikor vesz magának valami kaját, de szerintem nem túl gyakran, mert szülinapokra ajándékot szoktunk kapni, nem pénzt, tehát más honnan nem lehet pénze, csak ebből. És sokszor még suli utn magántanárhoz is megy, tehát van amikor 8 órán keresztül egy falatot nem eszik.
És én ezt mondtam neki, hogy tudom, hogy ezt csinálja és hogy ez nagyon nem egészséges, de ő csak letagdta és hogy ne üssem bele az orrom az ilyenekbe.
Mit csináljak, szóljak anyuéknak?
Az egész sulis pályafutásom úgy éltem le, hogy nem ettem 8 (vagy több) órán keresztül, semmi bajom nem lett. Néha még most sincs időm napközben enni.
A tesód cuccai között pedig ne turkálj! A pénzét meg arra költi, amire akarja.
Semmi közöd hozzá!
Melóba én is ritkán észem (10 óra) és? Egészséges vagyok kint a makk.
Legfontosabb kérdés h mit keresel a fiokjába a pénze körül?
40N
Szolj nyugodtan anyukadnak csak kerd meg el ne mondja, hogy toled tudja a penzt. Majd anyud odamegy belenez a iokba es ugy tesz, mintha veletlen o keresgelt volna es majd o rakerdez.
Kicsit varj, hogy tesod elfeledkezzen a te szamonkeresedrol es utana szolj. Pelaul ket het mulva.
Az aki azt irja nem egeszsegtelen az eleg buta. Az osszes rossz taplalkozasi szokas az nem 3 ev utan ut vissza, hanem sokkal kesobb foleg ha valaki felnottkent is folytatja: rendszertelen eves (nasikkal, sok cukorral ...) cukorbetegseghez vezet csak eppen 20-on evesen es meg 40evesen is nehez elhinni, hogy oh majd 50 eves koratol sz.po agon van az ember, mert oregkori cukra lesz. A tul sok sotol se egy nap alatt alakul ki mahas vernyomas vagy vesebetegseg.
Tesod termeszetesen nincs eletveszelyben, de eleg gaz, ha nem eszik es az is, hogy stikaban a kajapenzt ennyire masra kolti. Minalunk a szokas az volt, hogy ha kaptunk uzsira pent akkor a visszajarot eltehettuk. Ezert olcos dolgokat vettunk es a visszajarot gyujtottuk. Az olcso nem a csokit es a ropit jelentette, inkabb mackosajt kiflivel vagy egy szelet pizza.
Nyilván nem egészséges. Akik szerint semmi közöd hozzá, az elég idióta. Azólj a szüleidnek, egy család vagytok, nem egy lakásban élő idegenek. A szülőknek közük van ahhoz, hogy másra költi a gyerekük a kifejezetten ebédre kapott pénzt. Nálunk elvárás, hogy ha adok valamire pénzt, akkor azt arra költse, ne másra. Ez nem zsebpénz, amivel szabadon rendelkezhet.
Nekem azonnal feltűnne a gyerekemen egy új, ismeretlen ruhadarab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!