Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elolvastam a naplóját és...

Elolvastam a naplóját és szörnyű dolgokat tudtam meg a 15 éves húgomról. Mit tehetnék? Teljesen tönkreteszi magát.17/l

Figyelt kérdés

Szóval a húgom mindig is nagyon makacs és konok volt, a saját feje után ment, feszegette a határait, kettőnk közül ő a lázadó, én pedig a szöges ellentéte vagyok. Ugyanabba a gimnáziumba járunk Budapesten, a húgom kilencedikes, én tizenegyedikes. Nyelvi előkészítő révén már a húgom összeszokott osztályába jött év elején egy fiú, aki fenekestül felforgatta mindenki életét. Nagyon rossz hírnévvel bír, mindenki úgy tartja, hogy illegális dolgokhoz, drogokhoz van köze. A suliban többször verekedett már, a magatartása nagyon rossz. Igaz, hogy jóképű, de a személyisége, a kisugárzása engem megrémít, a legtöbben félnek is tőle. Állítólag valami trauma érte, azt hallottam, hogy nevelőszülők nevelik. A húgomnak sosem volt sok barátja, mindig zárkózott típus volt. Mostanában viszont nagyon megváltozott. Láttam párszor együtt ezzel a fiúval az iskolában, aggódtam, ezért beleolvastam a titkos naplójába, bár tudom, ez nem volt helyes. Szörnyű dolgokat találtam benne. A húgom vagdossa magát, ezt már sejtettem korábban is, de most már biztos. DRogozik, füvezik és amikor a szüleinknek azt hazudja hogy az egyik barátnőjénél alszik, akkor bulizni megy, ahol extasyt is használt már (három alkalomról ír a naplójában). Lefeküdt több fiúval korábban, akiket névről nem ismerek, és ezzel a bizonyos új osztálytársával mostanában volt együtt szinte minden nap. Megtették az iskolai mosdóban, bulikban meg isten tudja még hol. Együtt füveznek, isznak meg cigiznek, tanórán is voltak már nem józan állapotban. Nem tudom hogy ennek hogy nem lett következménye. Az elmúlt két hét bejegyzései mind a fiúról szólnak. Azt írta, hogy egyre jobban kezd beleszeretni, még senkivel nem volt ilyen jó neki. A tegnapi bejegyzése teljesen lesokkolt.

"Csak ketten voltunk végre, olyan rég nem volt már ilyen. Nem történt semmi csak feküdtünk a fűtől üveges szemekkel egymásra nézve miközben ő szorosan ölelt én meg hozzábújtam. Annyira sajnálom, tudom, hogy nagyon fáj neki, ami történt, és én nem tudok segíteni. A szülei elvesztése, a gyerekotthon és az alkoholista nevelőszülők... ez mindenkinek sok lenne. Nem akarom elhagyni soha, szeretem szeretem szeretem. Ezt más úgysem értheti."

Lefotóztam a telefonommal ezt a pár sort. Tehát a fiúnak szörnyű múltja van, de ettől még nem hagyhatom hogy tönkretegye a testvéremet. Mit tegyek? Már szóltam a szüleinknek de ők csak tiltani tudják, azzal pedig nem mennek semmire, a húgom bármire képes ezért a srácért, de közben magát teszi tönkre. Hogy tudnám kirángatni ebből az őrületből?

2019. jan. 26. 20:00
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
23%
Talán nem is kéne beleolvasnod a naplójába, nemhogy belep...fáznod az életébe? Abba szeret bele akibe akar, és azt csinál amit akar. Baromi nagy szemétség lenne beköpni a szüleiteknek, arra számits, hogy meg fog gyűlölni. Ha a szüleid megbüntetik, akkor meg tudod mi lesz a következő lépése? El fog szökni otthonról, vagy ha tiltják a sráctól akkor lehet a suliból is ellóg. :) Sok sikert. Ha segiteni akarsz a húgodnak, akkor tartod a szádat.
2019. febr. 7. 19:14
 32/35 anonim válasza:
77%
Annyira "vicces" hogy mindenki azzal a megoldással akár elődrukkolni, hogy másik suli, költözés stb. Röhej. Egy drogos mindig megtalálja az emberét akitől tud szerezni, ez nem ilyen könnyű. Mellesleg nem azért drogozik, mert kipróbáltatták vele, a többiek hatására stb. Ha valaki kipróbált valamit akkor az neki vagy bejön vagy nem. És nem ő a hibás, hanem a család. Az egész család. Csak ő a gyenge láncszem a családban. Ő mutatja ki, hogy valami nincs rendben, valami baj van ott. Nem csak őt kéne rehabra vinni, hanem az egész családot. De hát ügye sokan gőzük sincs róla, hogy ez hogy megy és minden áron a beteget akarják kigyógyítani. Nézzünk egy példát: a szülők válnak. A gyerek emiatt elkezd drogozni. A szülők a gyerekre koncentrálnak, egy időre kigyógyul. Aztán mikor a szülők újra a válasra fókuszálnak a gyerek megint folytatja a drogozást. Ez ilyen egyszerű.
2019. febr. 15. 16:52
 33/35 anonim ***** válasza:
31%
A tiltás meg az ellenséges magatartás a családtól csak el fogja vadítani. Költözést javasolni is értelmetlen, mert ha ő hajlamos a kilengésekre, a tanyavilágból is elszökdösne kocsmába, hogy igyon, füvezzen meg tablettázzon. Egyetlen esély arra, hogy a család kereteihez továbbra is ragaszkodjon, a szeretet. Szépen beszélni vele, érzelmekkel, nem épp csak megtűrni, meg csúful nézni rá. Utóbbi esetben majd szökdösni is fog. A fiúban borzalmasan csalódik majd, de azt az érzést is át kell élnie valamikor... Viszont az, hogy vagdossa magát, arra utal, hogy borderline személyiségzavaros lehet. Olyat viccből nem csinál senki. Pszichiáter, de nem üvöltve, köpködve elrángatni, és nem is ijesztő pszichiáterhez, hanem valakihez, aki tiniknek is bizalomgerjesztő személy. És aki biztosítja arról, hogy amit mond neki, azt nem adja tovább a családtagoknak (úgy hallottam, a titoktartást kevés pszichiáter veszi igazán komolyan, mesélnek a családtagoknak, úgy viszont nincs bizalom).
2019. okt. 10. 15:34
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi tortent vegul?
2020. okt. 22. 14:08
 35/35 anonim válasza:
22%

szia!

lehet hülyeségnek tűnik, de nem lehet, hogy csak szeret írni és ennyire kreatív?

mármint, azért sokunknak megvan ez a fajta vonala és régen sokan kamuztak is fiatalon havereknek, hogy huu, de kemény volt ez és ez ebben és ebben a buliban! - módra.

2020. okt. 23. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!