Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elolvastam a naplóját és...

Elolvastam a naplóját és szörnyű dolgokat tudtam meg a 15 éves húgomról. Mit tehetnék? Teljesen tönkreteszi magát.17/l

Figyelt kérdés

Szóval a húgom mindig is nagyon makacs és konok volt, a saját feje után ment, feszegette a határait, kettőnk közül ő a lázadó, én pedig a szöges ellentéte vagyok. Ugyanabba a gimnáziumba járunk Budapesten, a húgom kilencedikes, én tizenegyedikes. Nyelvi előkészítő révén már a húgom összeszokott osztályába jött év elején egy fiú, aki fenekestül felforgatta mindenki életét. Nagyon rossz hírnévvel bír, mindenki úgy tartja, hogy illegális dolgokhoz, drogokhoz van köze. A suliban többször verekedett már, a magatartása nagyon rossz. Igaz, hogy jóképű, de a személyisége, a kisugárzása engem megrémít, a legtöbben félnek is tőle. Állítólag valami trauma érte, azt hallottam, hogy nevelőszülők nevelik. A húgomnak sosem volt sok barátja, mindig zárkózott típus volt. Mostanában viszont nagyon megváltozott. Láttam párszor együtt ezzel a fiúval az iskolában, aggódtam, ezért beleolvastam a titkos naplójába, bár tudom, ez nem volt helyes. Szörnyű dolgokat találtam benne. A húgom vagdossa magát, ezt már sejtettem korábban is, de most már biztos. DRogozik, füvezik és amikor a szüleinknek azt hazudja hogy az egyik barátnőjénél alszik, akkor bulizni megy, ahol extasyt is használt már (három alkalomról ír a naplójában). Lefeküdt több fiúval korábban, akiket névről nem ismerek, és ezzel a bizonyos új osztálytársával mostanában volt együtt szinte minden nap. Megtették az iskolai mosdóban, bulikban meg isten tudja még hol. Együtt füveznek, isznak meg cigiznek, tanórán is voltak már nem józan állapotban. Nem tudom hogy ennek hogy nem lett következménye. Az elmúlt két hét bejegyzései mind a fiúról szólnak. Azt írta, hogy egyre jobban kezd beleszeretni, még senkivel nem volt ilyen jó neki. A tegnapi bejegyzése teljesen lesokkolt.

"Csak ketten voltunk végre, olyan rég nem volt már ilyen. Nem történt semmi csak feküdtünk a fűtől üveges szemekkel egymásra nézve miközben ő szorosan ölelt én meg hozzábújtam. Annyira sajnálom, tudom, hogy nagyon fáj neki, ami történt, és én nem tudok segíteni. A szülei elvesztése, a gyerekotthon és az alkoholista nevelőszülők... ez mindenkinek sok lenne. Nem akarom elhagyni soha, szeretem szeretem szeretem. Ezt más úgysem értheti."

Lefotóztam a telefonommal ezt a pár sort. Tehát a fiúnak szörnyű múltja van, de ettől még nem hagyhatom hogy tönkretegye a testvéremet. Mit tegyek? Már szóltam a szüleinknek de ők csak tiltani tudják, azzal pedig nem mennek semmire, a húgom bármire képes ezért a srácért, de közben magát teszi tönkre. Hogy tudnám kirángatni ebből az őrületből?

2019. jan. 26. 20:00
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
23%
Mivel szereted a húgodat úgyis tudod mi lesz a helyes döntés, sok sikert hozzá! :)
2019. jan. 26. 20:48
 12/35 anonim ***** válasza:
34%
Kötelességed lépni, szólni a szüleidnek. A húgodat sürgősen ki kell onnan emelni, míg nem késő.
2019. jan. 26. 21:07
 13/35 anonim ***** válasza:
55%

Igazabol sok fiatal van igy, en is ilyen tarsasagban voltam. 15-16 evesen fuveztem eloszor, majd rendszeresen, raszoktam a cigire, fium is volt, akit nagyon szerettem, hazudtam a szulimnek miatta, hetvegenkent ittam. Kozepsuli volt ram ilyen hatassal, meg en ugy voltam, hogy a meno tarsasagban kell lennem.

Es basszus, kar volt beleolvasnod a naplojaba. Oszinten ne szolj bele, majd minden folyik a sajat medreben, ha megvan a magahoz valo esze. Meg fiatal, majd a hibaibol tanul, mert lesznek, nekem is voltak, mint mindenkinek, de eszhez tertem es ma egyetemre jarok es jarom a sajat utam. A mai napig fuvezek, neha iszok na es?

A tarsasag nagy resze, akikkel regen logtam kinott ebbol es eszhez tert. Max a droggal kell vigyazni, hogy el ne vigye + szerintem a fiuval kapcsolatban majd erni fogja egy arcul csapas es erre szuksege is van.

2019. jan. 26. 21:19
 14/35 anonim ***** válasza:
14%

Baj van a matekkal.

Alapesetben a 8. évfolyamon tölti a 14-et. Azt mondod, évvesztes, tehát 15 volt abban a márciusban, amikor kikerült általánosból.

Ha most lesz 16, akkor most nyek-es...

2019. jan. 26. 21:24
 15/35 anonim ***** válasza:
64%
Valaki tényleg beveszi azt a műdrámát?
2019. jan. 26. 21:42
 16/35 anonim ***** válasza:
40%
ki kellene venni ebből az iskolából, és egy másik intézménybe átiratni, jó messzire lehetőleg ettől a helytől, teljesen eltiltani ettől a sráctól, oké, alkalmi füvezésre azt mondom oké, legtöbb ember szívott már buliban 1-2 spanglit, de azért mindenféle szintetikus szart azért nem kellene, főleg nem ebben a korban, hihetetlen káros az alkohol is ennyire fiatalon. nem szabad ezt megengedni. zsebpénzt megvonnám, de tényleg 0-ra, és apu viszi hozza kocsival a suliból. valami sportra beiratnám, attól lenne benne tartás, edzésen majd összeszedi magát. húúúú na én nem vagyok egy agresszív ember, de ilyenkor azt mondom, jót tenne két nagyon nagy kijózanító pofon. hihetetlen nagy árat fog érte fizetni, ha ezt így folytatja. hazudik a szüleinek, a családjának, bajba is kerülhet, akár gyerek is becsúszhat, vagy valami betegség neadjisten, ez azért nem gyerekjáték.
2019. jan. 26. 22:51
 17/35 anonim ***** válasza:
69%
Ha már minden ötletből ki fogynánk, tanácsot kérnénk orvostól-orvosoktól, biztos lenne olyan aki tudna segíti rajta, esetleg a fiún is lehetne de először természetesen a testvéreden kell miután sikerült, valamilyen orvos kéne a fiúnak hátha ki beszélné magát és le zárná a multat egyszer és mindenkorra, lehetséges hogy hülyességet írok 20 évesen, az is lehet hogy nem lesz könnyű de sikerülni fog, csak ne féljetek segítséget kérni, mert a mai világban az a baj hogy sokan vagyunk akik félnek segítséget kérni, pedig csak az első lépés nehéz aztán sokkal könnyebb lesz, el lehetne ítélni téged hogy most miért olvastál bele a naplóba de jól tetted, segíts a testvéreden és ha rajta sikerült akkor a barátján is, nem lesz könnyű, lehetséges hogy el mond mindennek de hidd el később hálás lesz neked, sok sikert és kitartást,ne add fel :-)
2019. jan. 27. 02:26
 18/35 anonim ***** válasza:
93%
És milyen szöveggel hívnátok át a srácot? "Szia hugi, olvastam a naplódban, hogy van egy fiúd akivel együtt drogoztok, nem hívod át vasárnap ebédre? Anyáék szeretnék megismerni"
2019. jan. 27. 07:00
 19/35 anonim ***** válasza:
47%
"Csak ketten voltunk végre, olyan rég nem volt már ilyen. Nem történt semmi csak feküdtünk a fűtől üveges szemekkel egymásra nézve miközben ő szorosan ölelt én meg hozzábújtam. Annyira sajnálom, tudom, hogy nagyon fáj neki, ami történt, és én nem tudok segíteni. A szülei elvesztése, a gyerekotthon és az alkoholista nevelőszülők... ez mindenkinek sok lenne. Nem akarom elhagyni soha, szeretem szeretem szeretem. Ezt más úgysem értheti." Persze. Majd egy drogos tiniku.rva pont ilyeneket ír. El vagy tévedve kérdező, túlbecsülöd, túlromantizálod a füvezős barmokat. Jobb fanficcet írj...
2019. jan. 27. 07:53
 20/35 anonim ***** válasza:
85%
Aki 15 évesen ilyen dolgokat csinál, az majd biztosan naplót fog vezetni, ahol mindent le is ír. Nyilván! :D
2019. jan. 27. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!