Ha rendszeresen melegen, forrón tesszük bele a tálakat, ill. az ételt a hűtőbe, akkor ez tönkreteszi a hűtőgépet? Vagy csak a fogyasztása lesz nagyobb?
Megkell várni amíg átveszi a külső környezetnek a hőmérsékletét, és csak aztán lehet betenni hűteni.
Sok lesz a fogyasztás és a többi kaja megromolhat.
Ha forró tálat teszel bele, akkor növeli bent a hőmérsékletet, veszélyeztetve a már benne lévő élelmiszerek hm... biztonságát.
Bár nem tudom ki és miért akar forró tálat tenni a hűtőszekrénybe.
Ha a tálban forró étel is van, az már kicsit más helyzet!
Mégpedig annyiban, hogy a hűtő rohamosan jegesedni kezd belül, hozzávéve a fentebb leírt hőm. emelkedéssel járó problémákat.
Nem mindegy hogy mekkora hőmérsékletű mekkora tömeget teszel bele és mi van még azon kívül a hűtőben.
De akárhogy is, egyértelműen nem jó ötlet az ilyesmi.
Kicsit olyan mint rendszeresen véletlenszerűen átfutkosni a forgalmas főúton keresztben és ezt másnak is ajánlani mondván hogy még sosem ütöttek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!