Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elolvastam a naplóját és...

Elolvastam a naplóját és szörnyű dolgokat tudtam meg a 15 éves húgomról. Mit tehetnék? Teljesen tönkreteszi magát.17/l

Figyelt kérdés

Szóval a húgom mindig is nagyon makacs és konok volt, a saját feje után ment, feszegette a határait, kettőnk közül ő a lázadó, én pedig a szöges ellentéte vagyok. Ugyanabba a gimnáziumba járunk Budapesten, a húgom kilencedikes, én tizenegyedikes. Nyelvi előkészítő révén már a húgom összeszokott osztályába jött év elején egy fiú, aki fenekestül felforgatta mindenki életét. Nagyon rossz hírnévvel bír, mindenki úgy tartja, hogy illegális dolgokhoz, drogokhoz van köze. A suliban többször verekedett már, a magatartása nagyon rossz. Igaz, hogy jóképű, de a személyisége, a kisugárzása engem megrémít, a legtöbben félnek is tőle. Állítólag valami trauma érte, azt hallottam, hogy nevelőszülők nevelik. A húgomnak sosem volt sok barátja, mindig zárkózott típus volt. Mostanában viszont nagyon megváltozott. Láttam párszor együtt ezzel a fiúval az iskolában, aggódtam, ezért beleolvastam a titkos naplójába, bár tudom, ez nem volt helyes. Szörnyű dolgokat találtam benne. A húgom vagdossa magát, ezt már sejtettem korábban is, de most már biztos. DRogozik, füvezik és amikor a szüleinknek azt hazudja hogy az egyik barátnőjénél alszik, akkor bulizni megy, ahol extasyt is használt már (három alkalomról ír a naplójában). Lefeküdt több fiúval korábban, akiket névről nem ismerek, és ezzel a bizonyos új osztálytársával mostanában volt együtt szinte minden nap. Megtették az iskolai mosdóban, bulikban meg isten tudja még hol. Együtt füveznek, isznak meg cigiznek, tanórán is voltak már nem józan állapotban. Nem tudom hogy ennek hogy nem lett következménye. Az elmúlt két hét bejegyzései mind a fiúról szólnak. Azt írta, hogy egyre jobban kezd beleszeretni, még senkivel nem volt ilyen jó neki. A tegnapi bejegyzése teljesen lesokkolt.

"Csak ketten voltunk végre, olyan rég nem volt már ilyen. Nem történt semmi csak feküdtünk a fűtől üveges szemekkel egymásra nézve miközben ő szorosan ölelt én meg hozzábújtam. Annyira sajnálom, tudom, hogy nagyon fáj neki, ami történt, és én nem tudok segíteni. A szülei elvesztése, a gyerekotthon és az alkoholista nevelőszülők... ez mindenkinek sok lenne. Nem akarom elhagyni soha, szeretem szeretem szeretem. Ezt más úgysem értheti."

Lefotóztam a telefonommal ezt a pár sort. Tehát a fiúnak szörnyű múltja van, de ettől még nem hagyhatom hogy tönkretegye a testvéremet. Mit tegyek? Már szóltam a szüleinknek de ők csak tiltani tudják, azzal pedig nem mennek semmire, a húgom bármire képes ezért a srácért, de közben magát teszi tönkre. Hogy tudnám kirángatni ebből az őrületből?

2019. jan. 26. 20:00
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
63%
Igazából honnan szoptad ezeket kérdező? És légyszi fejezd be a hazudozást...
2019. jan. 27. 11:16
 22/35 anonim ***** válasza:
34%
Bizonyítsd! Küldd el a kepeket amit lefotoztal!
2019. jan. 27. 11:19
 23/35 anonim ***** válasza:
77%
Az nem bizonyítja hogy nem ő írta. Amúgy meg. milyen elborult okból fotózgat?
2019. jan. 27. 11:27
 24/35 anonim ***** válasza:
16%
Na, elvesztél, kérdező?
2019. jan. 27. 13:26
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen szépen ír, mint amit idéztél, akkor küld el egy kiadónak a naplóját.

Még a végén ő lesz az új Leiner Laura.

2019. jan. 27. 13:53
 26/35 anonim ***** válasza:
97%

Rohadtul nem kellett volna beleolvasnod a naplójába. Ha már megtetted, akkor érthető, hogy tenni akarsz valamit. Nos, akkor tegyél. Ne áruld el neki, hogy beleolvastál a naplójába, elveszted a bizalmát. Inkább hozd fel neki, hogy hugi, sokat látlak ezzel a fiúval. Van köztetek valami? Hallottam róla ezt-azt, ezek mennyire igazak? Hívd át hozzánk egy ebédre vagy vacsorára, szerintem anyuék is szívesen megismernék!

Valami ilyesmit próbálj bejátszani. Próbáld meg kihúzni a hugodból azokat a dolgokat, amiket leírtál. Aztán pedig legyél jó hallgatóság, próbálj neki segíteni. NE lehordd meg leugasd, hanem beszélj vele értelmesen.

2019. jan. 27. 14:01
 27/35 anonim ***** válasza:
96%
Semmit nem tehetsz! Az én hugom is ilyen volt. Már 12 évesen elszökött hogy a pasijával legyen. Igaz hogx minket a nagyszülők neveltek és mikor a szigorú nagyanyám meg halt akkor kezdődött a káosz.. Próbáltam vele szépen csúnyán, simogatva. Volt olyan amíg én dolgoztam este hata mentem kiszívott nyakkal bálva feküdt. El szakadt a cérna és el vertem. Semmi másnap amíg aludtam elszökött.. Össze jött egy pasival szült 3 gyereket 25 éves koráig utána bele unt az anya szerepben és prostituált lett.. Én nem tartom vele a kapcsolatot. A gyerekeit látogatom de ennyi.. Ő elveszett és kemény drog függő... Sajnos sok családban van ilyen. Nálunk ez lett a vége most 30 éves foga nincs mert kiverte valami strici. Talpra állítottuk de neki a normál élet nem jó.. Bele fáradtam ennyi. Vannak gyerekeim akiknek kell az anyjuk elengedtem ő elete...
2019. jan. 27. 17:01
 28/35 anonim ***** válasza:
82%
Honnan tudod, hogy nem azért írta ezt a "naplót", hogy az ilyen kíváncsi p*csákat, mint te, jól félrevezesse? :D
2019. jan. 28. 21:08
 29/35 anonim ***** válasza:
74%
Szólj a szüleidnek. Mi ebben a kérdés?? Nem etikus elolvasni/megmutatni más naplóját de basszus itt egy 15 éves GYEREKRŐL van szó.
2019. jan. 28. 22:47
 30/35 anonim ***** válasza:
71%
Ne értsétek félre, de nem lehet valahogy a sráctól megszabadulni? Akkor nem nektek kéne elköltözni. Szerintem ezt ilyen korban a húgod pár nap alatt feldolgozná.
2019. febr. 3. 00:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!