Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tetőtér beépítésnél a másik...

Tetőtér beépítésnél a másik testvér mit tehet? Kiakadtam.

Figyelt kérdés

A szülők szerint ha az egyik gyerek beépíti a tetőteret, akkor annak fizetnie kell a másik gyerek hitelét. Hosszú lesz de olvassatok el.

Tehát jelenleg a baratomeknal lakunk. Egy szinten a szulokkkel, a barátom nővérével és annak 4eves becsúszott kislányával. 8 éve vagyunk együtt, azóta nem hallottam

A nővér szájából hogy neki valaha is terve lenne a tetőtér beépítés. Na most tegnap feldobtuk az ötletet a család előtt, hogy neki kezdenénk. Erre a nővér sírva fakadt hogy ugyan akkor vele mi lesz? (Hozzateszem, hogy hanem a szüleinel élne a saját gyereket nem tudna eltartani,annyi pénze nincs. Nem hogy hitet vegyen fel a tetőtérhez, annak fizesse a részletet plussz a rezsi plussz kaja stb...)

Tehát tejesen kiakadt hogy mi ezt hogy gondoljuk. De az igazság az,ha mi nem kezdjük el beepiteni, akkor az 30 év múlva is üresen fog állni. De így hogy mi szeretnénk egybol neki is kell,nehogy már valakinek jobb legyen mint neki.

Most jon a következő rész,a szülők. Eloszor örültek az ötletnek,mondtak hogy amennyivel tudnak ok is segítenek,beleszallnak. Majd mikor meghallották a nővér hisztijet, azt mondtak ez úgy lenne igazságos , hogy mi beépítjuk(hitellel) és a teso pedig felvesz hitelt hogy tudjon venni egy saját hazát,és annak a részleteit mi fizetnénk.(én és a baratom). Micsoda? Nem hittem a fülemnek.

Nálunk úgy nez ki, hogy a nővérem beépítette az elhunyt nagyszülő hazát, a batyjam pedig nálunk a tetoteret. Mégsem jutna eszembe odamenni valamelyikhez is hogy akkor te fizesd a hitelem, vagy megyek albérletbe fizesd a havi részletet.

Mit gondoltok errol? Mivel lehet ilyen esetben érvelni?

2019. jan. 5. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 A kérdező kommentje:
Utolsó:adunk albi díjat :).......
2019. jan. 5. 11:41
 42/71 anonim ***** válasza:
57%
akkor meg miért nem éltek külön? ja 20e-ből nincs albi. ti se vagytok önállóak, nem értem mi a probléma a párod nővérével, ő a vérük, ha 50 lenne is befogadnák!
2019. jan. 5. 11:43
 43/71 A kérdező kommentje:
De mi szeretnénk azok lenni. És az a próblema a nővérével hogy ő megakadályoz ebben. Igen nyilván az lesz akkor most, hogy elmegyünk albérletbe , mert jelenleg egy saját házat, ami ezen a környéken, egy kisebb 30millanal kezdődik,24evesen nem tudunk venni.
2019. jan. 5. 11:47
 44/71 anonim ***** válasza:
98%
Sose épiteném be igy a tetőteret max ha a párom egyke, mert ebből mindig cirkusz lesz. Plusz ha adsz bele pénzt de nem papirozzátok le, szakitás esetén mehetsz csóré hátsóval az utcára. Hülyeség tőletek ez a beépités...
2019. jan. 5. 11:47
 45/71 anonim ***** válasza:
64%
Ki akadályoz? Neki ugyanannyi joga van, hogy beépítse, mint a párodnak, neked meg ugye semmi. Te 8 millát akarsz belerakni, aztán 20-25-öt kivenni, ha meghalnak...
2019. jan. 5. 11:48
 46/71 A kérdező kommentje:
Te komolyan nem erted. Mit nem értesz azon hogy neki esze ágában sincs beépíteni? Csak nem akarja hogy esetleg nekünk jobb legyen? Mert irigy?
2019. jan. 5. 11:49
 47/71 anonim ***** válasza:
72%
Igen irigy. És? Most beljebb vagy, ha azt mondjuk irigy és neked van igazad?! Nem! Maradjatok akkor ahol vagytok, gyűjtsetek és vegyetek egy kis lakást, aztán ha kitörlesztitek, mentek tovább. Ennyi. Mit vársz?
2019. jan. 5. 11:51
 48/71 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel, ha szerinted mi beleteszünk 8 milliót és kiveszunk 25ot, (mert mondjuk 50ert el lehet adni itt egy 2 szintes kerteshazat) akkor ő 0t tesz bele és ő is 25ot fog kivenni tehát megint jobban jár.
2019. jan. 5. 11:51
 49/71 anonim ***** válasza:
71%
Még jó, hogy örököl a szülei után. Te akarod itt "majd ha elaludjuk"...te mit adsz el? 0 közöd van ott bármihez, vedd már észre. Ha dönteni kell, hogy te mész vagy a lányuk, akkor téged raknának ki.
2019. jan. 5. 11:53
 50/71 A kérdező kommentje:
Te beteg vagy. És ugyan olyan irigy és rosszindulatú,komplexusok, mint a kedves teso. Az elozobol csak annyit akartam kihozni, hogy ő semmivel sem járna anyagilag rosszabbul,sőt. Na befejeztem veled szep napot !
2019. jan. 5. 11:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!