Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehet elviselni, hogy...

Hogyan lehet elviselni, hogy az egyik testvér lényegesen butább mint a másik?

Figyelt kérdés

VAn két testvér, az egyik egyetemre jár, most írja a szakdogáját, jártas több dologban, érdeklődő, Egyetem mellett dolgozik A testvére épp, hogy megtudta csinálni az érettségit, szalag mellett dolgozik Ha ma megkérdezi tőle az ember, hogy pl.: mi a kör átmérőjének a jele, vagy hogy számolod ki a háromszög területét, nagy gondban van. De már az alap matematikai dolgok is nehezen mennek neki, pl.: 23km az hány milliméter, stb. Összességében nehezebben gondolkozik.

Hogy érezheti magát a hátrányosabb helyzetben lévő testvér és hogyan a előnyösebb helyzetben lévő?

2015. ápr. 1. 00:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
14%

a hátrányos majd profi lesz a segélyek ismeretében, néha kölcsönkérne tesótól

előnyös helyzetű nem ad kölcsön, mert szerinte akkor nem emberelné meg magát a másik, és felőle éhen is halhat, mert azt sem tudja elhinni, hogy valóban 200 Ft-ja van a hónapra, mert számára ez elképzelhetetlen.

2015. ápr. 1. 00:59
 2/24 anonim ***** válasza:
8%

*ismerek ilyen esetet, tapasztalatból írtam

akinek pénze van, azt hiszi hatalma is..

2015. ápr. 1. 01:01
 3/24 anonim ***** válasza:
31%

Te vagy az, aki a múlt héten már megkérdezte ezt?

AKi ugyan nem a reál tárgyakban, de a humán tárgyakban nagyon is jól teljesít?

Akkor nem "butább" vagy, csak más a beállítottságod.

VÁlassz olyan pályát, ami nem matek/fizika alapú. Pl. jogász, ügyvéd, orvos, irodalomtanár, nyelvtanár, tolmács....

2015. ápr. 1. 01:05
 4/24 A kérdező kommentje:
Nem kérdeztem ilyet soha.
2015. ápr. 1. 01:06
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

"VÁlassz olyan pályát, ami nem matek/fizika alapú. Pl. jogász, ügyvéd, orvos, irodalomtanár, nyelvtanár, tolmács...."

Fel nem foghatom ésszel, hogyan alakult ki ez a közhiedelem, hogy az orvosi egy humán szak. Már másoktól is hallottam. Na mindegy, bocs az off-ért.

Szerintem ez leginkább a családtól függ. Van egy barátnőm, velem jár egy egyetemre, az öccse meg szakmunkás. De a szülei is azok, szóval semmi hátránya nincs ebből. Egy olyan családban viszont, ahol mindenki diplomás, és a gyerekektől is ezt alapnak veszik, ott cudar élete lehet.

2015. ápr. 1. 01:13
 6/24 anonim ***** válasza:
13%

Előző:

Azért, mert egy orvosnak nem kell messze sem annyi matekot tanulni, mint nekem programozóként. Fizikát sem. Kémiát biztos tanulnak valamit, de egy programozóhoz, informatikushoz mérten igenis nem reál szak.

Mi is tanultunk közgazdaságtant, filozófiát, tudománytörténelmet, de az csak kis kiegészítés volt.

2015. ápr. 1. 01:23
 7/24 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk ez van. A nővérem egyetemet végzett, magas beosztásban dolgozik. Én nekem csak szakmám van, és érettségim. Bár nem gyárban dolgozom, de dolgozom. 42 évesen ha most hirtelen ki kéne számolnom egy háromszög területét, bajban lennék, mert már nem igazán emlékszem rá. Régen tanultam, és sosem kellett kiszámolnom az évek folyamán bármilyen háromszög területét. Ahogy sinus vagy cosinus tangens se tudnék kiszámolni már. A nővérem szerintem csukott szemmel kiszámolja, mert ebben számokkal dolgozik. Viszont én jártas vagyok az ókori történelemben, sőt szinte a teljes történelemben otthon vagyok. Jártas vagyok egyiptológiában, és az ókori római birodalom is igen közel áll hozzám. Vagy nővéremmel ellentétben 4 nyelven beszélek míg a nővérem csak angolul tud. Nem hiszem, hogy attól, hogy nem tudom a háromszög területét kiszámolni, vagy gondolkodnom kell, hogy 23km az hány milliméter butább lennék mint a diplomás nővérem. Ettől még nem lesz buta az ember, csak éppen rájön, hogy a matematika nem az ő világa..
2015. ápr. 1. 01:25
 8/24 anonim ***** válasza:
54%
Így van #7-es. A 4 nyelved sokkal többet ér a gyakorlatban, mint a deriválás/integrálás, mondom ezt reálosként.
2015. ápr. 1. 01:30
 9/24 anonim ***** válasza:
81%
Itt szerintem nem is arról van szó, hogy kitudja-e számolni vagy sem. Leginkább arról, hogy kommunikálás közben is észrevehető, hogy nem tanult ember-e vagy sem, a szókincsén stb. Nyilván, aki szakmunkás nem abban a rétegben mozog, ahol ez számít és gyakran észrevehető is. Egy cosinust biztos nem tudnék kiszámolni, de most hirtelen a km átváltáson is elgondolkodtam, bár nem okozott problémát. :) Ellenben ha kommunikálni kellene velem, akkor egy jó vélemény alakulna ki rólam. 21/f/egyetemista. :D
2015. ápr. 1. 01:37
 10/24 anonim ***** válasza:
64%

Nem hiszem, hogy buta lenne, aki ilyeneket nem tud. Vagy hátrányos helyzetű. Ezek olyan dolgok, amik elkopnak idővel. És őszintén, a való életben soha nem kell kiszámolnod a háromszög területét, elszavalnod A walesi bárdokat, vagy megnevezned a növény részeit. Amit használsz, az megmarad. Én pl. a németet suli után nem használtam, és SEMMIRE nem emlékszem, az angolt meg napi szinten használnom kell, így ez a tudás nem kopik el. A sinus-cosinus hülyeségről azt sem tudom már, hogy mi volt.

Szerintem sokkal fontosabb, hogy érti-e, amit olvas (meglepően sok funkcionális analfabéta van), ok-okozati következtetések mennek-e neki. Nem az alsós matek az ész mérője.

2015. ápr. 1. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!