Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehet elviselni, hogy...

Hogyan lehet elviselni, hogy az egyik testvér lényegesen butább mint a másik?

Figyelt kérdés

VAn két testvér, az egyik egyetemre jár, most írja a szakdogáját, jártas több dologban, érdeklődő, Egyetem mellett dolgozik A testvére épp, hogy megtudta csinálni az érettségit, szalag mellett dolgozik Ha ma megkérdezi tőle az ember, hogy pl.: mi a kör átmérőjének a jele, vagy hogy számolod ki a háromszög területét, nagy gondban van. De már az alap matematikai dolgok is nehezen mennek neki, pl.: 23km az hány milliméter, stb. Összességében nehezebben gondolkozik.

Hogy érezheti magát a hátrányosabb helyzetben lévő testvér és hogyan a előnyösebb helyzetben lévő?

2015. ápr. 1. 00:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Nyilván, aki szakmunkás nem abban a rétegben mozog, ahol ez számít és gyakran észrevehető is."

Ez sem mindig van így.

Én írtam, hogy a történelem a mindenem, így a hobbim is hozzákapcsolódik. Minden évben rendeznek egy történelmi csatajelenetet ahol beöltöznek az emberek, eljátsszák a csatát, közben vásár van. Évek óta odajárok, sok orvos, ügyvéd, sőt van egy kedves barátom aki bíró. Tökéletesen tudok kommunikálni velük, véletlenül sem néznek ki, mert nem vagyok diplomás.. A szókincs attól függ, hogy ki mennyire képzi magát, mennyit olvas, mennyire érdekli az őt körülvevő világ

2015. ápr. 1. 01:49
 12/24 anonim ***** válasza:
Most nem azért, de az sztem nem "lényegesen butább", aki hirtelen nem tud km-t mm-be átváltani (amire mikor is van szükség?... ja, semmikor?), háromszög területe dettó...
2015. ápr. 1. 02:03
 13/24 anonim ***** válasza:

Hihi, látom valaki lepontozott, pedig pont azt írtam, hogy nem a végletes dolgok számítanak :)

Ok, én Mensa tag vagyok, és itt egy kis eccerű feladvány, amihez nem kell semmi matek, sem semmi történelmi évszám, meg semmi olyan, amit egy vizsgára megtanulunk, majd 1 hét múlva elfelejtünk, csak hétköznapi logikai és probléma megoldó képesség.

[link]

Remélem, a bősz lepontozók 1 perc alatt megoldják :)

Vagy mennek holnap vissza a szalag mellé? :)

2015. ápr. 1. 02:14
 14/24 anonim ***** válasza:
Persze nem úgy értettem, de általában úgy van. A személyiségfejlődés fontosságát sokan elhanyagolják, sőt azt sem tudják mi az. A legalját meg nem is érdekli- ez itt a gond. Én sem leszek diplomás, de nem érezném magam alsóbbrendűnek, ha két diplomás emberrel kéne társalognom egy számomra is érdekes témában. :D Vagy legyen az egy sima kommunikáció. :D
2015. ápr. 1. 02:24
 15/24 anonim ***** válasza:

Aranyos játék, bár nem tudom miért akar mindenki verekedni benne. ="D

Amúgy ja, kb 1 percig tartott. Mondjuk ez ugyan az, mint a kecske-káposzta-farkas feladat, csak kicsit többen vannak.

2015. ápr. 1. 02:30
 16/24 anonim ***** válasza:

Igen, aranyos kis játék :)

Az előtted írónak pedig: igen, a személyiségfejlődést elhanyagolják, csak minél több konkrét tudást akarnak a fejekbe gyömöszölni, nagyjából sikertelenül. Mert az nem siker, hogy vizsgára megtanuljuk, de 1 hónap után elfelejtjük. Jó, nem teljesen, mert inaktív tudásba megy át, de akkor is.

2015. ápr. 1. 02:38
 17/24 anonim ***** válasza:
Hát ha az "okosabb" testvér folyamatosan ilyen matematikai kérdésekkel bombázza, akkor elég sz@rul.
2015. ápr. 1. 07:05
 18/24 anonim ***** válasza:

off:

Az orvosin igenis sok matek van. Fizikából is rengetegen megbuknak, nagyon kemény. De ha belegondolsz, szerinted pont az orvosnak nem kell tudni mondjuk a CT működését?

Arra meg, hogy van egy kis kémia is... Hát rengeteg, és igen, magas szinten. (Itt is kell alkalmazni a matekot.)

Az orvosi igenis nem humán szak, és nem tudom miért kell lenézned ennyire. Majd ha egyszer kórházba kerülnél, akkor is ezt mondod?

És csak úgy mondom, hogy a felvételihez is biosz/kémia /fizika emelt érettségi kell(2). A legkevésbé sem humàn.

Kérdező :a gyári munka sajnos tényleg a legalja, én is dolgoztam 12 órákat ott. próbálj tovább lépni, keresni valami szakmát. általában az első ingyenes. olyat keress, amivel lesz majd munka. gondolom nem akarsz életed végéig gyárban szenvedni. az, hogy nincs diplomád, az egyatalan nem baj.

2015. ápr. 1. 07:15
 19/24 anonim ***** válasza:
Sokkal fontosabb, hogy jo ember legyen. Vannak egyszeru gondolkodasu, de kivalo jellem emberek es zsenik, akik ugyanakkor aljasok a vegtelensegig. Ha valasztani kell, akkor inkabb az elso.
2015. ápr. 1. 08:42
 20/24 anonim ***** válasza:
52%

Te most komolyan ilyeneket kérdezgetsz a testvéredtől? Azta. Nagy dolog,hogy ilyeneket tudsz, biztos valami reál szakra jársz, aztán folyamatosan erre vered magad.

Őszintén engem sose érdekelt a matek, a képleteket érettségire bemagoltam,aztán el is felejtettem. (De még az érettségin is kilehetett írni a képlettárból, vagyis a matekérettségire se volt kötelező tudni.) Semmi hasznát nem veszed később, hacsak nem ilyen irányba tanulsz tovább. Engem más érdekelt, mégis diplomázok, a párom mérnök, ő ennél sokkal nehezebb képleteket is tud, mégse néz hülyének, sőt értelmesnek tart, 7éve boldogan élünk. Olvasottabb vagyok nála,magasabb az érzelmi intelligenciám, érdekel pl. a történelem,irodalom, biológia, földrajz, pszichológia, pedagógia, jog ezekből jóval több ismerettel rendelkezek nála, ellenben ő nagyon szereti és érti a matekot, fizikát, műszaki dolgokat, informatikát. Remekül kiegészítjük egymást.

Nem fekete- fehér a világ enyhén korlátolt vagy, ha szerinted attól,hogy valaki bemagolja a matek képlettárat már okos lesz :D

2015. ápr. 1. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!