Tetőtér beépítésnél a másik testvér mit tehet? Kiakadtam.
A szülők szerint ha az egyik gyerek beépíti a tetőteret, akkor annak fizetnie kell a másik gyerek hitelét. Hosszú lesz de olvassatok el.
Tehát jelenleg a baratomeknal lakunk. Egy szinten a szulokkkel, a barátom nővérével és annak 4eves becsúszott kislányával. 8 éve vagyunk együtt, azóta nem hallottam
A nővér szájából hogy neki valaha is terve lenne a tetőtér beépítés. Na most tegnap feldobtuk az ötletet a család előtt, hogy neki kezdenénk. Erre a nővér sírva fakadt hogy ugyan akkor vele mi lesz? (Hozzateszem, hogy hanem a szüleinel élne a saját gyereket nem tudna eltartani,annyi pénze nincs. Nem hogy hitet vegyen fel a tetőtérhez, annak fizesse a részletet plussz a rezsi plussz kaja stb...)
Tehát tejesen kiakadt hogy mi ezt hogy gondoljuk. De az igazság az,ha mi nem kezdjük el beepiteni, akkor az 30 év múlva is üresen fog állni. De így hogy mi szeretnénk egybol neki is kell,nehogy már valakinek jobb legyen mint neki.
Most jon a következő rész,a szülők. Eloszor örültek az ötletnek,mondtak hogy amennyivel tudnak ok is segítenek,beleszallnak. Majd mikor meghallották a nővér hisztijet, azt mondtak ez úgy lenne igazságos , hogy mi beépítjuk(hitellel) és a teso pedig felvesz hitelt hogy tudjon venni egy saját hazát,és annak a részleteit mi fizetnénk.(én és a baratom). Micsoda? Nem hittem a fülemnek.
Nálunk úgy nez ki, hogy a nővérem beépítette az elhunyt nagyszülő hazát, a batyjam pedig nálunk a tetoteret. Mégsem jutna eszembe odamenni valamelyikhez is hogy akkor te fizesd a hitelem, vagy megyek albérletbe fizesd a havi részletet.
Mit gondoltok errol? Mivel lehet ilyen esetben érvelni?
Nincs egyedul a teso, van egy új párkapcsolata, és eddig azt hallottuk tőle hogy tavasszal ő már nem lakik itt,mert mennek albérletbe.
Itt tényleg azon van a hangsúly hogy amíg a baratom nem dobta fel az ötletet neki eszébe sem jutott .sőt,most mondja hogy évekkel ezelőtt mikor fiatalok voltak felmerült ez a kérdés egyszer már, és azt mondta a teso h nyugodtan felmehet majd neki nem kell a tetőtér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!