Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek ha az ikertesóm...

Mit tegyek ha az ikertesóm mindenben utánoz?

Figyelt kérdés

Van 1 ikertesóm, lányok vagyunk, kétpetéjűek.

Nem hasonlitunk, ő alacsony, kék szemű, én magas barna szemű.

Viszont az a problémám, hogy mindeben olyan akar lenni mint én.

Direkt azért vágattam le a hajam, hogy frissítsek, erre ő is ugyanazt a fazont levágatta magának. Ruhákban is sokszor megveszi ugyanazt ami nekem van, ami azért zavar mert szeretek csinos, egyedi lenni.

Nem zavar, hogy ő is jól akar kinézni, csak az hogy az én mintámra teszi.

Beszéltem már vele erről, szerinte hülye vagyok.

16/lány

2018. nov. 4. 02:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%

Nekem nővérem van, nyáron itthon volt, és kicsit én is utánoztam (10évv idősebb)

Csont ugyanazt a körömlakkot vettem, elkezdtem én is márkásabb, divatosabb ruhákban járni, sminkelni ugyan nem, de rúzst és szempillaspirálra is ő "ihletett" meg.

Bár ennyire azért nem utánoztam, de ő segített is kicsit, egy szót sem szólt. Ez által kaptam egy kis önbizalmat, ami által már a saját stílusomnak megfelelő ruhákat, cipőt veszem fel. Bár alapból más más darabokat szeretünk.

Szerintem ne told le a testvéred, mert szerintem nagyon kevés vagy nincs is önbizalma azon a téren, hogy mi áll neki jól, milyen stílusa legyen. Ne szidd le, hanem inkább adj neki tanácsot, menjetek el eggyut ruhát/cipőt bármi ilyet vásárolni és segítsd, hogy mi áll jól neki, had találja meg ő is önmagát. Nyugodtan, kedvesen magyarázd el, hogy nem szeretnéd, hogy a klónld legyen, hanem mondd meg, hogy inkább segítesz megtalálni a stílusát.

2018. nov. 4. 12:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Ezt vele kell megbeszélned. Semmi értelme ikrek között az egyformaságnak, gyerekkorban még elmegy, bár nem értem, felnőtt ikrek viszont kb. soha nem szoktak egyformán öltözni, mert zavaró és unalmas. Engem irritálnak az olyan iker gyerekes szülők is, akik az iker gyerekeiket direkt egyformán öltöztetik, nem értem miért jó ez. Akár egypetéjűek és egyformán néznek ki, akár nem.

Viszont ez a nagy egyediségi dolgot sem értem. Ha valaki bemegy a boltba és leakaszt egy ruhadarabot, amiből többet is lehet kapni, az országban + más országokban ugyanannál az üzletláncnál vásárló emberek is ugyanúgy leakaszthatják ugyanazt a darabot, így több száz vagy több ezer olyan ember lesz, akinek pl. ugyanolyan felsője van, mint neked. Nem értem, miért egyedi ez. Az az egyedi, amit megterveznek és egyedileg elkészíttetsz magadnak a varrónővel vagy megvarrod magadnak.

2018. nov. 4. 13:37
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
10-es: Hol kért véleményt? Azt kérdezte hogy mit tegyen ha az ikertesója mindenben utánozza. Hálás lennék ha az emberek megtanulnának szöveget értelmezni. Lényegében tanácsot kért, nem azt hogy mit gondolnak erről mások.
2018. nov. 4. 13:55
 14/15 anonim ***** válasza:
42%
Igazad van. Szerintem születni is azért született meg, mert abban is téged utánozott...
2018. nov. 4. 14:14
 15/15 anonim válasza:
Sosem értettem, miért zavar sok embert, ha mások utánozzák őket, főleg ha hozzájuk közel álló személy teszi ezt... Más felfogással lehetne kedves gesztusnak is tekinteni, inkább örülj, hogy rád szeretne hasonlítani. Ha amúgy nem hasonlítotok, úgysem fog titeket senki összetéveszteni :) Egyébként mindenki egyedi a maga nemében, akármilyen a ruhája vagy haja, a személyiségedet senki nem tudja leutánozni.
2018. nov. 24. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!