Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyi lehet az igazságalapja...

Mennyi lehet az igazságalapja annak amit a bátyám állít? Adnátok pénzt?

Figyelt kérdés

A bátyám 28 éves, a felesége 26, és van egy 7 éves gyerekük.

Kétszintes,családi házban élnek, elég szűkösen.

A bátyámnak voltak vagy vannak alkohol problémái, nem tudom pontosan mi a helyzet most.

Viszont szeretne pénzt kérni tőlem,hogy kiegyenlítse a rezsi tartozásait.

Az alább vázolta a helyzetet:

Vízre 20 ezer forintot fizet havonta (mindennap fürdenek)

Gázra átalányban fizet 30 ezer forintot.

Áramra szintén 20 ezer forintot fizet.

Tv,telefon,internet fix 20 ezer forint havonta.

Családi pótlékkal együtt 180 ezer forintból élnek.

A felesége konyhán dolgozik, és az anyagi helyzetükre tekintettel mindennap elhozhatja a maradékot (a maradék elég változatos, és nem egyenlő a megmaradt moslékkal, elég csábító főtt ételeket szokott hazavinni)

Nem akarok beleszólni abba,hogy mire mit költenek, az ő dolguk.

Valóban nem sok ez a pénz hármukra, viszont nekem gyanúsan soknak tűnik a rezsi.

Mondjuk én egy szintes családi házban élek, de 60-70 ezerből megvan a rezsi, és azért télen odatekerek a fűtésnek, és majdnem mindennap kádban fürdünk.(mi ketten élünk ebben a házban)

Attól félek,hogy átver a bátyám, és alkoholra kell neki pénzt, ugyanis alig 1 éve a húgunk már ugyan így kiegyenlítette a tartozásaikat, és most újra tartoznak.

Nekem valamiért az a gyanúm, hogy beleépíti az elivott pénzt a számlákba, hogy hiteles legyen.

Viszont mivel nem vagyok egy nagy "rezsi szakértő", nem tudom mi mennyire reális, szeretnék információkat szerezni,hogy szerintetek ez sok vagy reális?

2018. szept. 18. 17:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem is baromi sok ez... Én a helyedben, ha segíteni akarnék akkor szépen bemennénk a szolgáltatókhoz/elkérném a felhasználónevet+jelszót online ügyintézéshez, és befizetném nekik a közvetlenül a tartozást. De, hogy őszinte legyek, én nem adnék rokonnak (se) kölcsön/örökbe pénzt. Főleg, ha voltak/vannak alkohol problémái. Mert még ha most be is fizeted ezeket, ténylegesen a szolgáltatónak, mi a garancia, hogy fél év múlva nem lesz megint tartozásuk? Vagy, hogy valaha is viszontlátod ezt a pénzt? Vagy, hogy nem téged akarnak lehúzni megint? Ha nem tudják fenntartani ezt a házat, költözzenek kisebbe. 30/N
2018. szept. 19. 13:27
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

21, azt ugye tudod, hogy nem fogják kiadni a felhaszálónevet?

A csekkeket kell elvinni a postára, ha már mindenképpen fizetni akar a kérdező, de fenntartom, hogy csak le akarják húzni.

2018. szept. 19. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!