Mit csinalnal, ha kozvetlenul temetes utan az egyetlen testvered, akiben eddig megbiztal, neked tamad, h miert mertem rakerdezni miert uritette ki az amugy hagyateki eljaras alatt allo garazst, amit raadasul 100%-ban te orokoltel vegrendelet szerint?
Mit segítsünk? Vigyünk köveket a lincseléshez?
Esetleg ha megmondanád, hogy mi volt a garázsban. Ha aranyrudak, akkor megértem a kétségbeesést. De ha magamból indulok ki, én még meg is köszönném ha valaki kirámolná a garázsomat, mert az évek alatt elképesztő sok haszontalan szemetet föl lehet halmozni "jóóó lesz az még" alapon.
1. Nem tudom hány embernek halt meg mostanában rokona az előttem szólók közül, remélem minél kevesebbnek, mert senkinek nem kívánom átélni. De ha egy közeli rokon meghal, a halála és a temetés közötti időben (ami adott esetben 3-4 hét is lehet) bármilyen nehéz is, rengeteg kellemetlen hivatalos ügyet kell intézni. Halotti anyakönyvi bizonyítvány, maga a temetés, a közművek, járadékok lemondása, az örökség, mind olyan dolgok amik másodrendűek amikor az ember szülője meghal, mégis kell vele foglalkozni, mert ha az egyik testvér ügyeskedik, a másik százezreket veszíthet, ami sokaknak igenis számít.
Persze, gyászolunk, de az élet sajnos nem áll meg., és nem mindenki veszi félvállról egy teljes temetés költségeit meg az elhunyt 1-2 havi összes közmű-, telefon- és egyéb kiadását, csak mert a gyásztól nem tudott intézkedni.
2. Nem tudjuk kinek mi az érték, és mi mennyire számít. Akármi lehet abban a garázsban, lehet hogy aranyrudak, lehet hogy csak a gyerekkori cuccaik aminek eszmei értékük van, lehet hogy objektíve kis értékű cuccok, pl régi szerszámok, amiket eladni max 200 Ft-ért lehetne, viszont újonnan venni drága, és jól jönne a kérdező háztartásába. Lehet hogy fogalma nem volt mi van ott, csak át akarta ő is nézni. A lényeg hogy olyan dolgok fölött rendelkezett egyedül, egyeztetés nélkül a tesó, ami nem volt egyértelműen az övé.
3. Nem a kérdező az egyetlen aki gyászidőszakban az örökséggel foglalkozik. Érdekes a kettős mérce hogy az főbenjáró bűn hogy a kérdező gyászidőszakban a cuccok hollétét firtatja, az meg teljesen oké hogy a tesó már a temetés előtt a garázs kiürítését látta elsődleges feladatának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!