Tudom, hogy totó, de szerintetek van új végrendelet?
A nagyszülők néhány év különbséggel haltak meg. 15 éve írtak egy végrendeletet, melyben nem az egyszem gyerekükre hagyták a vagyonukat. Erről a végrendeletről csak a haláleset után tudták meg, mert megtalálták. Másikat nem találtak, tehát így még van esély, hogy csak az az egy van. Ez hivatalosnak tűnik, két tanúval hitelesítve lett, de a közjegyzővel még nem beszéltek.
Szerintetek mi van ilyenkor? Szokás újat írni? (Ha írnak újat, annak is ott kell lennie a házban?)
Ha írtak újat, szerintem a régit megsemmisítették volna. Főleg ha nem egy eldugott helyen volt.
De ettől Függetlenül köteles rész megilleti a gyerekét. Kivétel ha kitagadták, de az nem annyira egyszerű, nyomos indok kell.
Gondolom az egyszem gyerekük a haláleset után elkezdett rendezkedni a házban és megtalálta a végrendeletet.
Feltehetőleg megszületett a fejében a kósza gondolat, hogyha megsemmisíti, akkor nincs végrendelet és minden az övé.
Csakhogy!
A nagyszülők nyilván közölték a végrendelet kedvezményezettjével is a végakaratukat és az, ha karon kapja a 2 tanút és elballag a közjegyzőhöz velük, akkor az hivatalból feljelentést tesz az egyszem gyerek ellen, plusz megítéli a szülők akarata alapján az öröklést, levonva belőle a kötelesrészt, ami a gyereknek törvény szerint jár.
Megjegyzem, nekem is van kézzel írt 2 tanús végrendeletem, amiből 1 példány itthon van, 1 a kedvezményezettnél és 1 pedig 1 megbízható barátomnál.
Tehát, ha a nagyszüleid nem voltak fejre ejtettek, akkor ők is így csinálták, jó lesz vigyázni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!